Seudun matkailu- ja luontokohteisiin pääsee kesällä Hop On Hop Off -elämysreittien kuljetuksilla

Mies Neitvuorella.

Mikkelin seudun matkailu- ja luontokohteisiin pääsee pian ilman omaa autoa tai venettä: VisitMikkeli aloittaa kesällä takuulähtöiset Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalle.

Kahden hankkeen yhteisponnistuksena syntyvät Hop On Hop Off -elämysreitit Saimaalle takaavat matkailijoille pääsyn kesällä muun muassa Ristiinan Astuvansalmen kalliomaalauksille, Anttolan Neitvuorelle tai Mikkelin kaupunkikohteisiin.

Mikkelin seudulle on tyypillistä, että matkailukohteet ja -palvelut ovat maantieteellisesti hajallaan toisistaan, osittain Saimaan muodostaman labyrintin johdosta. Alueen sisäiset yhteydet ovat vähentyneet, mikä on puolestaan johtanut siihen, että ainoastaan omalla autolla liikkuvat matkailijat ovat pystyneet hyödyntämään tarjontaa laajasti. Yksityisautoilun lisääntyessä on noussut esiin huoli ilmastonmuutoksesta ja vastuullisesta matkailusta.

– Nyt meillä on mahdollisuus tarjota matkailijalle uudenlainen, ympäristöystävällisempi tapa liikkua järviluonnon helmien äärelle ja onhan yhteiskyydeillä liikkuminen hauskempaa, projektipäällikkö Hanna Airas Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hankkeesta kertoo.

Hop On Hop Off -elämysreitti Saimaalle on matkaketju, jossa yhdistyy aikataulutettujen vesi- ja maantiekuljetusten lisäksi mahdollisuus monipuoliseen välinevuokraustoimintaan. Aikataulut rakennetaan niin, että bussilla tai junalla Mikkeliin saapuva matkailija pääsee siirtymään sujuvasti elämysreiteille.

– Olemme paketoineet valmiita päiväretkiä, muun muassa Hop On Hop Off Anttola, Ristiina ja Mikkelin kaupunkikohteet, mutta matkailija pääsee kyydissämme myös lempikohteeseensa päiväksi tai pidemmäksi ajaksi. Matkailija voi vierailla päivän aikana myös useammassa kohteessa, mahdollisuuksia on monia, Airas kuvaa Hop On Hop Off -tapaa matkustaa.

Päiväretket ovat osittain opastettuja. Hop On Hop Off -bussi lähtee Mikkelistä matkakeskuksesta sekä torilta, ja kyytiin voi nousta mistä tahansa kohteesta reitin varrelta. Takuulähdöt toteutetaan torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 14.6.–29.8.välisenä aikana. Poikkeuksena on juhannusviikko, jolloin reitti ajetaan ainoastaan torstaina.

Tarkemmat Hop On Hop Off -elämysreittien aikataulut, reitit ja myynti julkaistaan toukokuun aikana.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia