Suojalammella järjestetään asukkaiden, liikuntapalveluiden ja työpajojen yhteiset kunnostustalkoot

Suojalammen ranta.

Hyvinvoiva asukas -hanke järjestää yhdessä Mikkelin kaupungin liikuntapalveluiden ja nuorten työpajojen kanssa talkoot Peitsarin Suojalammen uimarannalla tiistaina 4.5. kello 9–15.

Toive yhteisistä kunnostustalkoista tuli Peitsarin alueen asukkailta. Talkoissa haravoidaan ja siistitään rantaa, maalataan huonoon kuntoon päässeet uimakopit, uusitaan rannan kyltit, sekä uusitaan uimarannan penkkejä. 

Hyvinvoiva asukas -hankkeen projektipäällikkö Annastiina Vesterinen kiittelee kaupungin liikuntapalveluiden ja työpajojen kanssa tehtävää yhteistyötä.

– Saimme Peitsarin asukkailta toiveen Suojalammen uimarannan kunnostustalkoista. Kun lähestyimme työpajoja ja liikuntapalveluita asian tiimoilta, ideaan tartuttiin heti. Alueen asukkaat pääsevät näin mukaan osallistumaan heidän asuinalueensa asioihin, sekä kehittämään heille tärkeää aluetta yhdessä kaupungin sekä työpajojen nuorten kanssa. Asukkaat tulevat kuulluiksi, ja heidän kehitystoiveisiin reagoidaan, Vesterinen iloitsee.

Nuorten työpajat vastaavat talkoiden työturvallisuudesta sekä kunnostettavista kohteista. Työpajat myös valmistelevat osan talkookohteista jo ennakkoon työpajoilla. Liikuntapalvelut kustantavat rakennusmateriaalit, toimittavat haravat ja muut tarvikkeet talkoisiin, sekä osallistuvat talkoopäivään. Talkoiden organisoinnista sekä talkooväen muonituksesta vastaa Hyvinvoiva asukas -hanke. Kaikki talkoisiin osallistuvat vakuutetaan talkoovakuutuksella.

Talkoisiin voi yhtäaikaisesti osallistua vain koronarajoitusten sallimat 20 henkeä, joten järjestäjät toivovat osallistujia ilmoittautumaan talkoisiin ennakkoon joko sähköpostilla tai soittamalla emmi.nykanen@xamk.fi tai 050 400 2877.