Työtahti Viitostiellä Mikkelin ja Juvan välillä kiihtyy

Kaksi autoa maantiellä.

Työtahti Viitostiellä Mikkelin ja Juvan välillä kiihtyy kesää kohti. Osuus Mikkelistä Nuutilanmäelle saa lopullisen päällysteen kesän aikana. Vehmaan eritasoliittymässä tehtävät työt muuttavat kulkureittejä Juvan päässä. Nuutilanmäeltä Juvalle avataan tieosuuksia liikenteelle kesän ja syksyn mittaan. 

Juvalla Vehmaan liittymässä isot liikennejärjestelyt

Vehmaan eritasoliittymässä toukokuun puolivälissä alkavat työt vaikuttavat liikenteeseen. ABC-aseman kohdalla sijaitseva Viitostien ylittävä silta suljetaan liikenteeltä. Työt Vehmaan eritasoliittymässä kestävät arviolta elokuun alkuun.

– Sillan tukirakenteita vahvistetaan, ja töiden ajaksi sillan yli ja sen alta kulkeva liikenne ohjataan kiertämään ramppien kautta. Sekä Viitostien liikenne että risteävä Savonlinnan ja Pieksämäen suuntainen liikenne kiertävät siltatyökohteen Vehmaan eritasoliittymässä ramppien kautta  mukaisesti, kertoo projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta.

Lopullinen päällyste Mikkelistä Nuutilanmäelle

Toukokuun alussa aloitetaan päällystystyöt Mikkelin ja Nuutilanmäen välillä. Päällystystyöt alentavat valtatien ajonopeuksia työkohteissa ja töiden etenemisen mukaan liikennettä ohjataan kulkusuunnassa yhdelle kaistalle. Ramppien päällystäminen vaatii liikenteen sulkemisen työn ajaksi, minkä vuoksi rampit pyritään päällystämään yötöinä. Ramppien sulkemisesta tiedotetaan erikseen. 

– Kaikkiaan 22 kilometrin päällystäminen vie aikaa noin kaksi kuukautta. Tieosuus Mikkelistä Nuutilanmäelle valmistuu heinäkuun alkupuolella, mikäli säät eivät kovasti hidasta ajoradan päällystys- ja ajoratamerkintätöitä, kertoo työmaapäällikkö Aki Loikkanen Destialta.

Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

Kuva: Väylävirasto