Erilaiset kulkumuodot lisääntyvät kesäaikaan – Sähköisilläkin ajoneuvoilla on sääntönsä

Sähköpotkulauta.

Kulkeeko moposi sähköllä yli 25 kilometriä tunnissa? Sitä koskevat samat liikennesäännöt kuin polttomoottorimopoakin. Eli ajaminen on kiellettyä väylällä, jossa on moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -merkki. 

– Kesäaikaan erilaiset kulkumuodot lisääntyvät kaupunkialueella. Katukuvaan ilmestyy erilaisia jalankulkua avustavia tai korvaavia liikkumisvälineitä, kevyitä sähköajoneuvoja, sähköajoneuvoja, polkupyöriä ja mopoja, toteaa liikennesuunnittelija Eija Yli-Halkola Mikkelin kaupungilta.

– Liikkumisvälineiden kirjo on valtava ja useamman liikkumisvälineen kohdalla myös säännöt, millä liikenteessä liikutaan, vaihtelevat. Eroavaisuuksia voi tulla esimerkiksi sähköpotkulaudan osalta siinä mikä kyseisen laitteen rakenteellinen maksiminopeus valmistajan mukaan on. Laitteen ominaisuuksista riippuu, luetaanko sitä käyttävä jalankulkijaksi, pyöräilijäksi vai moottoriajoneuvon kuljettajaksi, kertoo Liikenneturvan Mikkelin-toimipisteen Eini Karvonen.

Liikenneturva on julkaissut oppaan sähköisistä liikkumisvälineistä ja niiden käyttöön liittyvistä liikennesäännöistä. Oppaaseen voi tutustua täällä.