Kuntavaalit lähestyvät – Ennakkoäänestys alkaa 26.5.

Kuntavaalien logo.

Vuoden 2021 kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 13.6. Ennakkoäänestys alkaa jo toukokuun puolella, keskiviikkona 26.5.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 26.5.–8.6. Ennakkoon voi äänestää Mikkelissä Hallitustorilla, Graanilla, Rantakylässä, Anttolassa, Haukivuorella, Otavassa, Ristiinassa ja Suomenniemellä. Lisäksi Mikkelissä on äänestysbussi ennakkoäänestyksen aikana.

Vaalipäivänä voi äänestää ainoastaan äänestysalueensa äänestyspaikassa. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa. Mikkeli on jaettu 21 äänestysalueeseen.

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut uuteen kaupunginvaltuustoon, joka on kaupungin ylin päättävä elin. Uusi valtuusto aloittaa työskentelynsä elokuussa 2021.

Tietoa kuntavaaleista ja äänestämisestä osoitteessa mikkeli.fi/kuntavaalit2021.

Linkki: Koronaohjeita äänestäjille