Ennusteiden mukaan voimakas ukkosrintama saapuu Etelä-Savoon illalla 19.5.

Pilvinen taivas.

Etelä-Savon pelastuslaitos varautuu ukkosen aiheuttamaan tehtäväruuhkaan nostamalla pelastustoiminnan johtamisvalmiutta ja antamalla ennakkovaroituksen. Etelä-Savon yli kulkee ennusteen mukaan 19.5. illan aikana voimakas ukkosrintama.

Ilmatieteen laitos tiedottaa: Ennustusalueella saattaa esiintyä myöhäisen iltapäivän ja illan aikana ukkospuuskia, jotka voivat olla voimakkuudeltaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Myös runsasta salamointia voi esiintyä. Toteutuessaan tällaiset ukkospuuskat voisivat jo aiheuttaa melko merkittävää tuhoa (muun muassa siellä täällä kaatuneita puita tai puuryhmiä, sähkökatkoja). 

Ennusteen mukaan ukkosrintama saapuu maakunnan eteläosiin noin kello 18 ja ohittaa Etelä-Savon noin kello 21 mennessä.