Urpolan luontokeskuksen kesäkausi on alkanut

Urpolan luontokeskus.

Urpolan luontokeskuksen kesäkauden näyttelyn nimi on Taivaiset ilmiöt ja se keskittyy avaruuden esittelemiseen visuaalisesti ja havainnollistavasti. Näyttelytiloista löytyy monenlaista tutkittavaa eritasoisille osaajille, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Näyttely sisältää kuvitusta ja tietoa avaruuden ihmeiden lisäksi esimerkiksi revontulista, pilvistä ja ukkosesta. Luontokeskuksen monipuoliseen tarjontaan sisältyy myös älyhuoneen interaktiivinen seinä, jonka avulla on mahdollista tutustua esimerkiksi Saimaan syntyyn ja jääkauteen. Edellä mainittujen lisäksi luontokeskuksesta löytyy muun muassa Terhi Kastehelmen näyttävä taideteos. Urpolan luontokeskus toimii myös Saimaa Geopark -keskuksena.

Luontopolulla voi ulkoilla itsekseen nautiskellen ainutlaatuisista maisemista tai osallistua opastetulle kierrokselle. Luontopolku sijoittuu kauniille luonnonsuojelualueelle, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Mikkelin keskustasta. Polun varrella sijaitsevan vanhan myllyn tuntumassa toimii myös myllykahvio, jossa myydään muun muassa tuoreita leivonnaisia, jäätelöä ja virvokkeita.

Urpolan luontokeskuksen aukioloajat, yhteystiedot ja tarkemmat tiedot luontopolusta löydät täältä: https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/asuminen/puistot/urpolan-luontokeskus.