Kuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi 26.5.

Äänestysbussi.

Kuntavaalien 2021 ennakkoäänestys käynnistyi keskiviikkona 26.5. Ennakkoäänestys kestää 8.6. saakka, joten äänestäjillä on hyvin aikaa käydä antamassa äänensä ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivä on sunnuntaina 13.6. 

Äänestysaktiivisuus ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Mikkelissä oli 2,7 prosenttia. Perinteiseen tapaan eniten äänestäjiä ennakkoäänestyspaikoilla kävi ensimmäisillä tunneilla kello 9 – 11. Aktiivisimpia ennakkoäänestäjiä 26.5. olivat keskustan äänestysalueella asuvat (159) ennen moisiolaisia (108) ja tuppuralalaisia (94) sekä siekkiläläisiä (93). 

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysaktiivisuus oli keskiviikkona suurinta Miehikkälässä (5,9). Alueen muissa suurissa kaupungeissa Kotkassa prosentti oli 1,9, Kouvolassa 2,4 ja Lappeenrannassa 3,0.

Tietoa vaaleista, äänestämisestä sekä äänestyspaikoista osoitteessa mikkeli.fi/kuntavaalit2021.

Kuva (Ismo Funke): Äänestysbussi pysähtyi 26.5. Rahulassa.