Launiala-seura järjestää asukasillan 9.6.2021 – myös kaupungin toimijoita mukana

Launialan ranta

Launialassa järjestetään kaupunginosan asukasilta 9.6.2021 klo 18-20. Tilaisuuden järjestää Launiala-Seura. 

Launialan kentällä järjestettävän asukasillan tarkoitus on lisätä yhteisöllisyyttä ja tuoda asukkaille ajankohtaista tietoa aluetta koskevista asioista. Tilaisuuteen on kutsuttu kaupungin edustusta, muun muassa kaavoituksesta ja viestinnästä. Meijän Mikkeli -hanke on mahdollistamassa tapahtumaa ja myös paikanpäällä kertomassa miten lähidemokratiaa tulevaisuudessa voidaan toteuttaa.

"Kaupunginosaseurojen toiminta on mahdollisuus, jota kannattaa hyödyntää enemmän. Vaikka kaupunki budjetoisi rahaa käytettäväksi kaupunginosien kehittämiseen ja yhdessä tekemiseen, ei se yksin riitä. Pienellä aktiivisten ihmisten porukalla toiminta on rajallista ja raskasta, tarvitaan lisää ihmisiä toteuttamaan. Yhdessä tekeminen on antoisaa ja asioita saadaan tapahtumaan. Toivottavasti mahdollisimman moni myös Launialassa kiinnostuu tästä mahdollisuudesta." sanoo Launiala-Seuran puheenjohtaja Vesa Puikkonen.

Mikkelissä on kehitetty lähidemokratiamalli, joka hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 26.4.2021. Mikkelin kaupunginosaseurojen lähidemokratiamallin tavoitteena on tukea kaupunginosaseurojen vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia kaupungin toimintaan ja turvata tiivis yhteydenpito seurojen ja kaupunkiorganisaation välillä. Tavoitteena on myös lähentää kuntalaisia ja kunnan hallintoa toisiinsa ja lisätä kuntalaisten luottamusta hallintoa ja päätöksentekoa kohtaan. Samalla hyödynnetään kuntalaisten kokemusta ja asiantuntemusta asioiden suunnittelussa ja valmistelussa.

Tiedon saamisen ohella alueen asukkailla on asukasillassa mahdollisuus tavata toisiaan musiikin säestyksellä, kahvittelun, makkaran tai ESLI:n sporttivaunun pelien parissa.

Tapahtumasta lisätietoja Launiala-Seura facebook sivuilla: https://www.facebook.com/Launiala-Seura-545362213047385