Kaupungin strategiakyselyyn 844 vastausta

logokuva

Kaupunki toteutti asukas- ja sidosryhmäkyselyn touko- kesäkuun aikana. Vastauslinkki oli avoinna 6.6.2021 asti. Kyselyyn vastasi 844 henkilöä, joka on noin 100 ihmistä vähemmän kuin neljä vuotta sitten.

Laajasta kyselyn markkinoinnista huolimatta, vastaajamäärä pieneni hiukan. Kaupungin strategia- ja kehitysjohtaja Aki Kauranen on kuitenkin tyytyväinen vastausten määrään: ”Ajankohtana myöhäinen kevät ja alkukesä saattoivat olla osasyynä siihen, että vastausmäärä aleni hieman edellisestä. Lisäksi ihmisten ajankäyttötottumukset muuttuvat ja omaa vapaa-aikaa arvostetaan koko ajan enemmän. Kyselyyn vastaaminen vaati kuitenkin paneutumista, sillä vastattavaa oli paljon”, kommentoi Kauranen.

Vaikka vastaajien määrä hieman laski, henkilöt, jotka paneutuivat kyselyyn, antoivat runsaasti arvokasta palautetta. Avovastauksia tuli yhteensä yli 150 sivua. Kooste avovastauksista on lähetetty palvelualueille analysointia ja toimenpiteitä varten. Lisäksi aineistoa hyödynnetään strategiatyössä syksyllä.

Kaikkien yhteystietojensa antaneiden kesken arvottiin kolme kaupungin tuotepalkintoa. Palkinnot voittivat Milla Liimatainen, Lotta Loponen ja Kati Heikkinen. Voittajille on ilmoitettu myös henkilökohtaisesti.