Nuoren silmin: kaupunkijuhannus Mikkelissä

Naisvuori

Kaupungin viestinnän 16-vuotias kesätyöntekijä Ella Miettinen kertoo ajatuksiaan kaupunkijuhannuksen vietosta Mikkelissä.

Pian koittaa keskikesän kohokohta juhannus, johon perinteisesti kuuluu juhannustaikojen teko ja mökille meno. Juhannuksen aikaan Mikkelin seudulla käy kuhina, kun sadat mökkiläiset tulevat viettämään kesää saunoen ja juhlien sukunsa kanssa. Mikkelissä mökkejä on toisiksi eniten kaikista Suomen kunnista, jopa yli 10 000, ja ihan syystäkin. 

Mikkeli on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä, luonto on aivan lähellä mihin vain meneekään ja tekemistä ja näkemistä riittää. Mikkelissä voi oikeasti rauhoittua ilman suurkaupungin kiirettä ja melua, unohtaen samalla masentavat arjen murheet.  

Mikkeli on täydellinen kaupunki juhannuksenviettoon. Päivällä voi vierailla vaikka Naisvuorella ja käydä samalla vuoren huipulla sijaitsevassa näköalakahvilassa. Kun ihmiset menevät perinteisesti mökeillensä, kaupungissa on hiljaista. Uiminen tyhjällä rannalla kesäyön aikana on mahtava kokemus, ja sen voi toteuttaa monella eri rannalla, sillä Mikkelissä on monia uimarantoja. Yleensä myös satamassa järjestetään kokko, jota pääsee seuraamaan. Mikkelissä on monia hienoja alueita, kuten Emola ja Nuijamies, joiden kujia on hauska kävellä läpi illalla.  

Tänä vuonna satamassa ei ole kokkoa. Etelä-Savossa on voimassa metsäpalovaroitus, jolloin juhannuskokkoja ei saa polttaa. 

Kuva: Ella Miettinen