Kalevankankaan uusi jalkapallohalli on valmiina käyttöä varten

Jalkapallohalli sisältä.

Kalevankankaalle rakennettu uusi jalkapallohalli luovutetaan kaupungille keskiviikkona 30.6. Vakiovuorojen varaajat kaudelle 2021–22 sekä media pääsevät tutustumaan halliin 30.6. kello 14.

Uusi jalkapallohalli on huippumoderni, energiatehokas ja turvallinen ylipainehallikokonaisuus, joka sisältää kaiken tarvittavan harjoittelusta turnauskäyttöön. Ylipainehallin koko on 120 m x 80 m ja sen päähän on integroitu noin 400 neliömetriä sosiaalitiloja neljälle joukkueelle, erotuomareille ja kioskikäyttöön. Lisäksi halli sisältää tarvittavat tekniset tilat modernille koneistolle ja muille järjestelmille sekä huoltotunnelin otteluiden, tapahtumien ja huollon järjestämiseen.

Hallin jalkapallokenttä on korkeimman FIFA Quality Pro -luokituksen täyttävä ympäristöystävällisellä Bioflex-täyttöaineella ja alapuolisella joustolla varustettu Saltex MTRX 35 PRF BFX -tekonurmi. Pelikentän koko 66 m x 105 m tarjoaa huippuolosuhteet kaikille sarjatasoille. Kentän vierellä on runsaasti tilaa lämmittelyyn ja katsomoille.

Pukuhuonetilat on sijoitettu hallin pysäköintipaikan puoleiseen päätyyn. Sisällä silmiin pistävin ominaisuus on laaja kattoikkuna, joka tuo suuren määrän luonnonvaloa sisälle. Kangasrakenteen valintojen lisäksi halli sisältää portaattomasti säätyvän Dali-standardiin perustuvan energiatehokkaan LED-matriisivalaistuksen.

Hallin paineentuoton ja lämmityksen energiatehokkuuteen on panostettu vahvasti. Seinärakenteessa on tämän hetken tehokkain ilmalla toteutettu kaksoiskalvorakenne, joka minimoi ilman liikkumattomuuden rakenteessa ja parantaa sen eristävyyttä vaihtelevissa olosuhteissa. Halli on etäkäytettävissä ja ylipainehallin turva- ja evakuointijärjestelmät ovat moniportaiset ja monipuoliset tarjoten turvalliset ja terveelliset harjoitusolosuhteet.

Kuva: Ismo Funke