Hulivilikarnevaali teki onnistuneen paluun Mikkelin kesäkalenteriin

Hulivilitapahtuma pääkirjaston edustalla.

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämää Hulivilikarnevaalia juhlittiin Mikkelissä 28. kerran 28.6. – 4.7. Viime kesän välivuoden jälkeen karnevaali palasi perinteisin päivin, mutta hieman muuttunein sisällöin.

Viikko startattiin jo perinteeksi muodostuneella kaupunginjohtajan Hulivilijulistuksella, joka nähtiin tänä vuonna verkossa. Avajaisia juhlittiin Mikaelissa kaupunginorkesterin ja Orffien yhteiskonserteissa ja maanantai jatkui perinteisellä liikennepäivällä. Tiistaina työpajailtiin Puistokadulla sekä ympäri Mikkeliä, eri toimijoiden tiloissa. Keskiviikkona vietettiin Urpolan luontopäivää, joka piti edelleen paikkansa yhtenä lasten suosikkipäivänä. Torstaina katseltiin elokuvia Kinolinnassa ja seikkailtiin leikkipuistoissa ympäri kaupungin, perjantaina taas rauhoituttiin kirjojen illassa pääkirjastolla.

Lauantaina juhlakansa valtasi Mikkelipuiston, jossa seikkailtiin eri pisteillä muun muassa miekkaillen, merirosvoillen, taiteillen ja akroilen.

Viikko päättyi tuttuun tapaan Naisvuorelle, jossa oli päivän aikana monipuolisesti erilaista tekemistä ja touhuamista sekä esityksiä. Koko karnevaalin päätti Varamummo-musikaali. Kaiken tämän lisäksi tarjolla oli koko viikon ajan erilaisia virtuaalisia sisältöjä.

Kävijäennätyksiä ei tänä vuonna rikottu, mutta kävijämäärä yllätti järjestäjät positiivisesti. Koko viikon aikana livetapahtumiin ja virtuaalisiin sisältöihin osallistui yhteensä 5200 kävijää. Tapahtuman tuottaja Saara Vauhkonen kehuu karnevaalin tunnelmaa, joka on ollut koko viikon erittäin iloinen ja innostunut.

– Huomaa, että olemme viettäneet vuoden ilman tapahtumia. Ihmisten hyväntuulisuus  on ollut lähes käsin kosketeltavissa ja innostuneita pikkukävijöitä on riittänyt joka päivälle runsaasti. Kaiken lisäksi säät hellivät meitä koko viikon, Vauhkonen kertoo hymyillen kilpaa auringon kanssa.

Jälleen kerran Hulivilikarnevaali rakentui mikkeliläisten hyvällä yhteistyöllä: mukana oli iso määrä paikallisia taiteen ja kulttuurin ammattilaisia, eri alojen toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

– Iso kiitos kaikille mukana olleille kävijöille, tekijöille ja yhteistyökumppaneille! Vauhkonen sanoo.

Ensi vuonna Hulivilikarnevaalia vietetään 27.6. – 3.7. Tuolloin juhlitaan Hulivilikarnevaalin 30-vuotisjuhlia, joten luvassa on varmasti aivan erityinen vuosi.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia