Suolentiksen MM-turnaus tekee paluun Haukivuorella 23.–24.7.

Suolentispeli menossa.

Haukivuorella pelataan taas suolentopalloa viime vuoden koronavälivuoden jälkeen.

Paikalle on saapumassa yli kahdeksankymmentä joukkuetta, mikä tarkoittaa, että pelaajia on yhteensä 600–700.

– Paikalle saapuu paljon pieniä joukkueita, mutta mukana on myös jopa viidentoista pelaajan tiimejä, tapahtumajärjestäjä Tiina Janhunen kertoo.

Suolentiksellä on jo pitkä historia, sillä lajia kokeiltiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. SM-kisat järjestettiin vuotta myöhemmin ja 2005 olikin jo EM-kisojen aika. Vuodesta 2006 eteenpäin tapahtuma on järjestetty MM-kisoina. Järjestäjätahot ovat historian aikana vaihdelleet, nyt puikoissa on Haukivuorelaiset ry. Mikkelin kaupunki on yksi tapahtuman tukijoista.

Tänä vuonna paikalla ei nähdä ulkomaalaisia joukkueita pandemian vuoksi, mutta odotettavissa on taas leppoisa kesätapahtuma. Paikalle saapuu arviolta tuhat ihmistä molempina päivinä. Tähtiesiintyjäkin on buukattu.

– Uskon, että Jukka Poika houkuttelee väkeä paikan päälle. Toissa vuonna avajaisissa oli noin 1300 ihmistä, Janhunen sanoo.

Kesän kuuma ja kuiva sää on otollinen tapahtumalle kaikin puolin paitsi pelialustojen kannalta. Suot kuitenkin kastellaan ennen pelejä, koska kuivalla suolla laji ei pääse oikeuksiinsa.

Suolentiksen MM-kisat pelataan Haukivuoren Rajasuolla, Turvesuontiellä, noin kuusitoista kilometriä Haukivuoren keskustasta. Lisätiedot tapahtumasta osoitteessa swampvolley.com ja Facebookissa.