Pääkirjastolla ideoidaan tulevaisuuden kirjastoa tiistaina 10.8.

Pääkirjasto.

Mikkelin pääkirjaston tiloihin kohdistuu tällä hetkellä useita muutostarpeita. Kirjaston tulee uuden kirjastolain mukaan tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Lisäksi rakennus kaipaa peruskorjausta, ja kaupunki suunnittelee tilojensa tiivistämistä.

Pääkirjastolla järjestetään tiistaina 10.8. asukkaille tarkoitettu työpaja, jossa ideoidaan, unelmoidaan ja pohditaan tulevaisuuden kirjastoa ja sen tiloja. Työpajaan voi osallistua mihin aikaan vain kello 10 – 17 välillä. Osallistuminen vie aikaa 10 – 30 minuuttia. Työpaja on kaikille avoin ja se järjestetään sään salliessa kirjaston pihalla. Mukaan voi tulla myös pienen ryhmän kanssa, jolloin toivotaan ennakkoilmoittautumista, jonka voi tehdä seutukirjaston sivuilla.

Työpajan tavoitteena on tunnistaa asukkaiden uusia tarpeita ja toiveita pääkirjaston tiloille: mitä kirjastossa voisi tehdä ja mitä toimintoja siellä voisi olla nykyisten lisäksi. Työpajan ohjaavat sisustusarkkitehti ja kaupunkimuotoilija Anu-Anette Varho ja yhteisöllisten tilojen yhteisömanagerina toiminut Marja Heinistö. Suunnittelutyöryhmässä toimii myös palvelumuotoilija Heidi Huovinen. Mukana on myös kirjaston henkilökuntaa.

Työpajassa saatuja ideoita jatkokehitetään myöhemmin verkkokyselyllä, johon kaikki voivat osallistua.