Illallinen Suomen taivaan alla järjestetään Anttolassa ja Emolassa 12.8.2021

Valtakunnallinen Illallinen Suomena taivaan alla –tapahtuma järjestään torstaina 12.8.2021. Anttolalaiset järjestävät illallisen jo kolmannen kerran. Tänä kesänä mukaan lähtee ensimmäistä kertaa myös Emola, jonka aktiiviset asukkaat haluavat tuottaa hyvää mieltä toisilleen.

Illallinen Suomen taivaan alla oli Anttolassa ensimmäisen kerran kesällä 2019. Illallisen organisoinnista vastaa jälleen Anttolan asukasyhdistys. Kolmannella kerralla tapahtuman järjestelyt rullailevat varmoin ottein. Illallispöydät on koristeltu valkoisin liinoin Anttolan satamapromenadille kauniin Saimaan rannalle. Tapahtumaan pääsee osallistumaan klo 18.00 alkaen. Aterian voi ostaa paikallisilta ravintolayrittäjiltä tai mukaan voi ottaa omat eväät. Yhteisen pöydän ääreen kannattaa kutsua naapurit ja tuttavat. Paikalla on elävää musiikkia.

Ilmoittaudu vieraaksi Anttolan illalliselle soittamalla Nina Parkkiselle p. 040 411 4665 (ma-ke 9.-11.8.). Voit ilmestyä paikalle myös oman pöydän tai viltin kera. Valmiita tarjoilupaketteja voi varata Seolta, Rysästä tai Poijusta. 

Anttolan tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/354726416212105/

Emolassa tapahtumaa toteuttava Emolan seura haluaa kutsua kaupunginosan asukkaat yhteiselle illalliselle. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat kalusteet, viltit ja tietenkin eväät. Ravintola Holvista voi tilata myös herkullisen illallismenun.

Illallista syödään Revonkadulla klo 17.30 alkaen (Revonkatu 18-26). Tarkka paikka on Lamminmäenkadun ja Rönninkadun välissä. Pehmeitä säveliä kesäiltaan musisoi Cellar Jazz Duo, Ninna Mustonen ja Pauliina Hintsanen.

Tapahtumaan voi osallistua myös omalla pihalla. Unohtumattomista hetkistä kannattaa lisäillä kuvia sosiaaliseen mediaan käyttämällä tunnuksia #illallinentaivaanalla ja #emolanseurary.

Ilmoittaudu vieraaksi Emolan illalliselle osoitteessa info@mikkelinemola.fi tai puhelimitse Kaisu Pöyry p. 044 035 4366, Mari Saravo p. 040 356 1211.  Holvin illallismenun voi tilata myös samasta sähköpostiosoitteesta.

Emolan tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/events/513465239959359

Illalliset taivaan alla järjestetään yhteistyössä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Hyvinvoiva asukas-hankkeen kanssa. Tapahtumassa noudatetaan Essoten koronasuosituksia. Osallistujille tarjotaan maskeja ja käsidesiä.

Valtakunnallinen Illallinen Suomen taivaan alla houkuttelee kaupunkilaiset syömään yhteisten ruokapöytien ääreen. Ensimmäinen Illallinen taivaan alla järjestettiin 12.6.2013 Helsingissä osana Helsinki-päivää. Keskelle pääkaupunkia, liikenteeltä suljetulle Pohjoisesplanadille pystytettiin koko kadun pituinen illallispöytä. Siitä lähtien on Illallisia järjestetty Helsingissä, kunnes Suomi 100-juhlavuotena tapahtuman nimi muutettiin Illallinen Suomen taivaan alla – KAIKKIALLA ja se laajeni valtakunnalliseksi. Tapahtuma muuttui kansainväliseksi Finnish Your Dinner-tapahtuman myötä. Tapahtumapäivinä kuka tahansa missä päin maailmaa tahansa voi järjestää oman illallisensa, ilmoittaa sen tapahtuman kartalle ja kutsua mukaan tuttuja sekä tuntemattomia uusia ystäviä.

Lisätietoja Illallinen Suomen taivaan alla –tapahtumasta:
http://illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi/
https://www.facebook.com/suomentaivaanalla/

Lisätietoja Mikkelin tapahtumista:
Anttola: Nina Parkkinen 040 411 4665, nina.parkkinen@pp.inet.fi
Emola: Mari Saravo, p. 040 356 1211, info@mikkelinemola.fi
Xamk: TKI-asiantuntija Aki Lintumäki, 040 571 66 85, aki.lintumaki@xamk.fi