Esedu aloittaa työvaltaisen lähihoitajakoulutuksen Mikkelissä syyskuussa

Rollaattoreita rivissä.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu aloittaa syyskuussa Mikkelissä työvaltaisesti järjestetyn lähihoitajakoulutuksen, jossa osaamisalana on ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen.

– Olemme yhdessä työelämän kanssa yhdistäneet voimamme yhteisen tavoitteen eteen. Tavoitteena on saada sosiaali- ja terveysalasta entistä vetovoimaisempaa. Yleensä näin suuri työvaltaisuus on ollut lähinnä oppisopimusopiskelijoiden ulottuvilla. Nyt kaikilla, myös valtion opintotuella opiskelevilla ja ilman alan työpaikkaa olevilla, on mahdollisuus työvaltaisuuteen. Lisäksi oppivelvolliset, jotka ovat vielä ilman koulutuspaikkaa, voivat hakea ryhmään, kertoo Esedun koulutuspäällikkö Heli Tirri.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuoden 2020 lopulla jo toistamiseen Esedulle lisärahoitusta lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Myönnettyjen rahoituksien avulla Esedu pyrkii vastaamaan maakunnan lähihoitajatarpeeseen. Esedu tarjoaa tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opintoja sekä Mikkelissä että Pieksämäellä. Myönnetyt lisämäärärahat on tarkoitettu käytettäväksi uusien lähihoitajien kouluttamiseen sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aiemmin suorittaneiden osaamisen täydentämiseen ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen.

Lisärahoituksella koulutusryhmiä on perustettu aiemmin jo Mäntyharjulle, Juvalle ja Kangasniemelle. Lisärahoituskoulutukset toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän kanssa. Vastineeksi paikkakunnalle saadaan kaivattuja osaajia. Näin koulutuksella pyritään vastaamaan työvoimapulaan ja työnantajien tarpeisiin.

Kaikille sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon hakeutuville toteutetaan soveltuvuustestit. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella, mikäli opiskelijalla on siihen soveltuva työsuhde taustalla. Koulutukseen tulee hakeutua 12.9. mennessä.

Linkki: esedu.fi