Tupalassa perustetaan kaupunginosaseuraa sekä järjestetään kirpputoria

Vanhoja tavaroita.

Tupalan kaupunginosan asukkaat järjestävät viltti- ja takakonttikirpputorin lauantaina 28.8. kello 10–13 Tupalan kentällä ja leikkipuistossa. Tapahtumaan mahtuu vielä mukaan myyjäksi.

Osa paikoista on parkkipaikalla olevia paikkoja, jolloin tuotteita voi myydä suoraan autosta. Osa kirppispaikoista sijoitetaan leikkikentän alueelle, jolloin myyntiä voi tehdä joko itse tuotavalla pöydällä tai vaikkapa maahan asetetun viltin päällä. Tupalalaiset voivat myös järjestää kirpputorin kyseisenä päivänä omalla pihalla.

Tupalassa on käyty kuluneen kevään ja kesän aikana keskusteluja kaupunginosaseuran perustamisesta. Alueella on toiminut seura useita vuosia sitten, joten aikomuksena on käynnistää uinuva yhdistys uudelleen. Tavoitteena on muun muassa lisätä alueen yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä, järjestää alueelle uusia tapahtumia, ja toimia yhteisenä äänitorvena alueen asioita koskevissa asioissa kaupungin suuntaan.

Vallanvaihto ja samalla vuosikokous pidetään torstaina 30.9. kello 18 Tupalan kentällä. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet Tupalan asukkaat. Elokuun kirpputoritapahtumassa on mahdollista tulla ideoimaan tulevaa toimintaa.

Kirpputoritapahtuman järjestelyistä, sekä tulevan kaupunginosaseuran toiminnan käynnistämisestä vastaavat Tupalan asukkaat yhdessä XAMK:n Juvenian Hyvinvoiva asukas -hankkeen kanssa.