Peitsarissa toteutetaan kaupunginosan kehittämiskävely – Mukaan haastetaan asukkaat, päättäjät ja viranhaltijat

Näkymä Peitsarin kaupunginosasta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Juvenian Hyvinvoiva asukas -hanke toteuttaa Peitsarin kehittämiskävelyn 15.9. yhdessä Mikkelin kaupungin hyvinvointikoordinaattori Arja Väänäsen sekä Peitsarin asuinalueen asukkaiden kanssa.

Hyvinvoiva asukas -hanke on toiminut Peitsarissa syksystä 2019 lähtien. Alueella on toteutettu erilaisia osallisuuden, yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden kehittämispilotteja, muun muassa Peitsarin pihaparlamentti -tapahtuma, muraalin maalausprojekti, sähkökaappien taideteippaukset ja Suojalammen kunnostustalkoot yhdessä mikkeliläisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Kehittämiskävely toteutetaan Mikkelissä ensimmäistä kertaa.

Kehittämiskävely on konsepti, jossa kaupungin poliittisia päättäjiä sekä viranhaltijoita kutsutaan kulkemaan ennalta suunniteltu kävelyreitti yhdessä asukkaiden kanssa. Kehittämiskävelyn tarkoituksena on havainnoida ja keskustella alueen kehittämiskohteista sekä edistää yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja asuinalueen viihtyvyyttä. Kehittämiskävelyn juuret ovat ruotsalaisessa trygghetsvandring eli turvallisuuskävelymenetelmässä, jonka päämääränä on ollut kerätä tietoa alueesta. Kehittämiskävely-menetelmää on hyödynnetty ympäri Suomea erilaisissa yhteyksissä.

Kehittämiskävelyn avoin suunnittelutilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.9. kello 17.30–19.30 Lähemäki-talon salissa osoitteessa Lähemäenkatu 11. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Peitsarin alueen kehittämisestä kiinnostuneet. Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan joko sähköpostitse osoitteeseen emmi.nykanen@xamk.fi tai puhelimitse 050 400 2877. Kehittämiskävely toteutetaan viikkoa myöhemmin keskiviikkona 15.9. kello 17.00–19.30. Kehittämiskävely starttaa Peitsarin S-marketilta osoitteesta Suntionkuja 1.