Pyöräilyviikko kannustaa fillaroimaan ja liikkumaan

Poika pyöräilykypärä päässään.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.–5.9. 

Vuoden 2021 Pyöräilyviikon teemana on Tervetuloa pyöräilijä. Lisääntyneen pyöräilyinnostuksen myötä on yhä tärkeämpää, että pyöräilijä kokee itsensä tervetulleeksi niin liikenteessä kuin eri palveluiden äärellä. Hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille.

Mikkelissä on viime vuosina kunnostettu kevyen liikenteen väyliä ja panostettu muun muassa pyörien pysäköintimahdollisuuksiin kaupunkikeskustassa. Aktiivisia pyöräilyharrastajia varten Velo Saimaa -seura on järjestänyt tapahtumia ja yhteislenkkejä.

Mikkelin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä kannustaa mikkeliläisiä pyöräilemään ja tutustumaan kaupungin kevyen liikenteen väyliin ja reittien tarjoamiin mahdollisuuksiin. Edistämisryhmä myös muistuttaa liikennesääntöjen noudattamisesta ja pyöräilykypärän käytöstä sekä pyörän valoista hämärällä ja pimeällä.

Pyöräilykuntien verkoston Pyöräilyviikkoon voi tutustua tarkemmin täällä.

Let’s Move Mikkeli korvaa Ruusukävelyn

Pyöräilyviikon aikana Mikkelissä järjestetään Let’s Move Mikkeli -tapahtuma torstaina 2.9. kello 17 alkaen. Etelä-Savon Liikunnan järjestämä tapahtuma korvaa perinteisen Ruusukävelyn. Kaikelle kansalle tarkoitettu liikkumisen, tanssimisen ja kehonhuollon ilta sijoittuu Mikkelipuistoon ja Kaihun ympäristöön. Lisätiedot tapahtumasta sekä ilmoittautumiset ovat ESLin nettisivuilla. Mukana menossa on myös Osuuskauppa Suur-Savo.

Kuva: Liikenneturva