Mikkelin kansainvälisille opiskelijoille haetaan ystäväperheitä

Kaksi naista ulkoilemassa.

Aalto-yliopiston Mikkelin-kampuksella sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuosittain useita kymmeniä kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita, joille Suomi on uusi ja erilainen kokemus. Oppilaitokset ovat jälleen aloittamassa ystäväperhetoimintaa.

Ystäväperhetoiminta on ikimuistoinen kokemus sekä perheelle että opiskelijalle. Ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua Suomeen, suomen kieleen sekä suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan paikallisten perheiden ja heidän arkensa kautta. Toiminnassa mukana olevien perheiden arki rikastuu ja heillä on loistava tilaisuus päästä tutustumaan erilaiseen kieleen sekä kulttuuriin.

Ystäväperhe voi olla perhe tai henkilö, joka on aidosti kiinnostunut uudesta kansainvälisestä ystävästä ja halukas tutustuttamaan hänet suomalaisuuteen. Ystäväperhe ei toimi isäntäperheenä opiskelijalle, vaan opiskelija tapaa perhettä sovittuina aikoina esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin.

Tule mukaan ystäväperhetoimintaan ja täytä hakulomake 27.9.2021 mennessä. Lomake ja lisätietoja ohjelmasta on saatavilla Xamkin sivuilla.

Hakuajan päätyttyä perheet ja opiskelijat yhdistetään ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään marraskuun aikana sekä Mikkelissä.

Lisätietoja antavat:

Aalto-yliopisto / Mikkelin-kampus
Annamari Vahvaselkä                                        
annamari.vahvaselka@aalto.fi                        
044 2927 623                               

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Ulla Vuorinen
ulla.vuorinen@xamk.fi
0400 872 764

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia