Syysillat ovat pimenneet – Heijastinkausi kannattaa taas aloittaa

Mies ja nainen kadulla heijastimineen.

Heijastin kannattaa ottaa taas käyttöön, koska syysillat ovat pimenneet ja aamullakin hämärä kestää kauemmin. Liikenneturvan kyselyssä 80 prosenttia suomalaisista kertoo käyttävänsä heijastinta pimeän aikaan aina tai yleensä. Heijastin jää matkasta useimmiten unohduksen takia.

– Viime syksyn hämärissä heijastin oli käytössä joka toisella suomalaisella. Näyttää siis siltä, että pyrkimys ja tahto heijastimen käyttöön on vahva, mutta se ei aina konkretisoidu teoiksi. Unohduksen voi taklata siten, että varustaa käyttämänsä ulkovaatteet heijastimilla jo kauden alussa. Nyt on hyvä hetki siihen. Heijastinpäivä on startti syksyn ja talven heijastinkauteen, lausuu Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eero Kalmakoski.  

Heijastinkauden alkua voi tuoda esiin sosiaalisessa mediassa tunnisteella #VahvastiNäkyvä.

Kuva: Liikenneturva