Viestinnän TET-harjoittelijan blogi: Suosikkipaikkani Mikkelissä

Kuplahalli.

Mikkelin kaupungin viestinnän TET-harjoittelija kirjoittaa blogissaan suosikkipaikoistaan.

Hei! 

Olen Onni Pänkäläinen ja TET-harjoittelussa Mikkelin kaupungin viestinnässä. Käyn Mikkelin Lyseon koulua ja olen yhdeksännellä luokalla. TET-harjoittelujaksoni ajankohta on 4.10.–15.10.2021, ja näin ollen sen pituus on kaksi viikkoa. Harrastan partiota, viulunsoittoa ja jalkapallon pelaamista. Olen myös Mikkelin kaupungin nuorisovaltuuston ja Etelä-Savon maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen. Vapaa-ajallani tykkään kuunnella musiikkia ja lukea kirjoja.  

Tulen TET-jaksoni aikana kirjoittamaan erilaisia blogitekstejä tänne kaupungin verkkosivuille muun työn ohella. Käsittelen niissä erilaisia esimerkiksi nuoriin vaikuttavia asioita nuoren näkökulmasta. Toivottavasti viihdytte. 

Heti ensimmäisenä sain tehtäväkseni pohtia, mitkä ovat suosikkipaikkojani Mikkelissä. Paikkoja tuli heti mieleeni useita, ja ne ovat hyvin erilaisia. 

Alla listaus suosikkipaikoistani Mikkelissä. 

Mikkelin Urheilupuisto 
Legendaarinen Mikkelin Urheilupuisto eli Urski on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani Mikkelissä. Käyn siellä paljon, kesäisin katsomassa jalkapalloa ja kouluvuoden aikana usein liikuntatunneilla. Juoksuradat ovat hyvässä kunnossa ja kaukalo sekä liikuntalaitteet katsomoiden lähellä laadukkaat. Varsinkin kentän iltavalaistus luo pelien aikana syksyllä tunnelmaa katsomoon. 

Kuplahalli 
Mikkelin uusi, vasta avattu kuplahalli on jalkapalloilijalle kuin toinen koti. Uuden kuplahallin pukuhuoneet ovat laadukkaat ja kenttä on erinomainen, kentän rajojen ulkopuolellekin jäädessä runsaasti liikkumatilaa. Ulkoakin katsottuna halli on komeaa katsottavaa, ja sen sijainti muiden liikuntatilojen yhteydessä on erinomainen. Kaikin puolin uusi halli on huikea. Itse harjoittelen ”kuplassa” muutaman kerran viikossa, ja voin sanoa, että halli jää varmasti muilta paikkakunnilta tulevien mieleen. 

Sodan ja rauhan keskus Muisti 
Sodan ja rauhan keskus Muisti on kesäkuussa 2021 avattu Päämajatalossa sijaitseva tiedekeskus, joka kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Olin Muistissa kesätöissä heinäkuusta elokuuhun. Työntekijällekin kokemus oli vaikuttava, vaikka osa näyttelystä jäi kokematta. Nälkäni historiaa ja sen ymmärtämistä kohtaan vain kasvoi, ja uskon, että historian mielenkiintoisuus kasvaa näyttelyssä käynnin jälkeen myös niillä, joita historia ei niin paljoa kiinnosta. Muisti tekee historiasta mielenkiintoisempaa myös nuorille edelläkävjiyytensä ja digitaalisuutensa ansiosta. 

Kalevankankaan kuntoportaat 
Kalevankankaan upouudet kuntoportaat ovat kuntoilijalle erinomainen harjoittelupaikka. Portaita on kahdet, mikä mahdollistaa monipuolisemman harjoitusohjelman, ja harjoittelun oman kunnon mukaan. Loivemmissa ja leveämmissä portaissa askelmia on 82 ja jyrkemmissä ja kapeammissa portaissa 94. Itse käyn juoksemassa portaissa liikuntatunneilla ja joskus vapaa-ajallakin. Tykkään portaissa niiden hyvästä kunnosta ja monipuolisuudesta. 

Mikkelin pääkirjasto 
Mikkelin pääkirjasto sijaitsee Mikkelin keskustassa. Kirjaston palvelut ovat laadukkaita ja kirjojen ja lehtien valikoima on huima. Kävin siellä usein ennen koronapandemiaa, mutta nykyään käyn siellä harvemmin. Kirjastossa on osastoja eri-ikäisille, ja se on mielestäni hyvin monipuolinen. Tykkään kirjastossa sen kirjavalikoimasta ja sisustuksesta. 

Naisvuoren näkötorni 
Naisvuoren näkötorni on upealla paikalla Mikkelin keskustan välittömässä läheisyydessä. Näkötorni on rakennettu vuonna 1912, ja se on auki kesäisin vapun aatosta elokuun loppuun. Tykkään käydä itse vuorella sen viihtyisyyden ja näköalojen takia, mutta tornista vasta komeat näkymät ovatkin. Tornin huipulta on 360 asteen näkymät joka puolelle Mikkeliä, ja näkymät ovat silmiä hivelevät. 

Neitvuori 
Seuraavaksi matkustetaan vähän kauemmaksi keskustasta, Anttolaan ja komealla Neitvuorelle. Neitvuoren huippu kohoaa 184 metrin korkeuteen, ja vuoren alueella kulkee monia hyviä retkeilyreittejä. Reittien erilaisten pysähdyspaikkojen näköalojen lisäksi myös itse reittien luonto on upeaa. Maasto on mielestäni hieman vaikeakulkuista jyrkemmissä nousuissa, mutta tasaisilla poluilla matka sujuu joutuisasti. Olen käynyt alakoulussa luokkaretkellä vuorella, ja 2021 helmikuussa perheen kanssa, jolloin lumiset maisemat ja näköalat olivat huikeat. Neitvuoresta pidän sen kauniiden maisemien ja laadukkaan laavun takia, joka löytyy retkeilyreitin varrelta.