Sapas-festivaali johdattelee savolaisten makujen saloihin 14.–16.10.

Keittoannos.

Sapas-festivaali rantautuu jälleen mikkeliläisiin ravintoloihin ja kahviloihin 14.–16.10.

Sapas on savolainen versio tapaksesta, ja valmistettu paikallisista raaka-aineista. Festivaalin ajatuksena on, että herkuttelijat kiertävät paikallisia ravintoloita keräten jokaisesta maistamastaan sapaksesta leiman sapas-passiin. Täyden sapas-passin keränneiden kesken arvotaan 500 euron arvosta lahjakortteja osallistuviin ravintoloihin.

Mukana on tänä syksynä kymmenen ravintolaa, viime vuoden voittajasapaksen valmistanut Tertin Kartano, Pruuvi, Frans & Michelle, Ramin Konditoria, Amarillo, Rosso, Gatropub Eino, Vaiha, Cafe Stella ja uutena tulokkaana Astetta Parempaa ja Toripulu yhteisellä sapaksellaan.

Sapas-festivaalin järjestää Mikke ry. Toiminnanjohtaja Kati Häkkinen kertoo, että ravintola-ala kärsii tällä hetkellä työvoimapulasta myös Mikkelissä ja siksi muutama ravintola jäi tänä vuonna pois tapahtumasta. 

– Iloitsen kuitenkin suunnattomasti, että mukana on kymmenen sapas-kisaajaa ja yksi on tarjolla Suomen kauneimmalla torilla, Häkkinen sanoo.

Paras sapas valitaan tuomareiden voimin lauantaina kello 12 alkaen Stellan Tähtitorilla. Arvovaltaiseen tuomaristoon kuuluvat näyttelijä Marjaana Manninen Mikkelin teatterista, Teppo Leinonen Etelä-Savon kauppakamarista ja Bistro Holvin omistaja-kokki Roope Rask.