Esedu jatkaa koulutusvientiyhteistyötä Venäjälle

Nainen tietokoneruudun edessä

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ja moskovalainen IT College 54 ovat tehneet sopimuksen koulutusyhteistyön jatkumisesta. Yhteistyö käsittää edelleen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon koulutusviennin Venäjälle. Tänä vuonna koulutuksessa aloittaa yhteensä 36 opiskelijaa. Tutkintoa suorittavat opiskelijat maksavat koulutuksesta lukuvuosimaksun. Koulutusviennistä vastaa Esedun tytäryhtiö KasvuEsedu Oy, ja koulutuksen opetuksen käytännön toteuttamisesta vastaavat Esedun tieto- ja viestintätekniikan opettajat.

”Aiemman kokemuksenne perusteella toiveena on lisätä lähiopetusta Moskovassa tietysti koronavirustilanne huomioiden. Käytännössä opettajat tulevat matkustamaan Moskovaan ja opettavat siellä opiskelijoita muutaman päivän kerrallaan. Olemme myös varautuneet etäopetukseen. Alustavan suunnitelman mukaan ryhmän olisi tarkoitus tulla Suomeen, Mikkeliin lähiopetusjaksolle toukokuussa 2022”, kuvailee Esedun koulutusvientivastaava Noora Juuti opetuksen käytännön toteutusta.

Koulutusyhteistyön jatkumisesta päätettiin syyskuussa pidetyssä tapaamisessa. Samaisessa tapaamisessa osallistujat keskustelivat suomalaisen koulutuksen erityispiirteistä sekä IT college 54:n mahdollisuuksista jatkaa kansainvälisen koulutusyhteistyön toteuttamista valtiollisena toimijana. Esedulle tämä tarkoittaisi tutkintoviennin mahdollista laajenemista. Kiinnostusta tieto- ja viestintätekniikan koulutukseen on herännyt muiltakin Venäjän alueilta.