Vuonna 2022 Mikkelin taidemuseossa koetaan luontoa, nykytaidetta ja sukupuolirooleja

Taideteos, jossa kaksi lintua.

Mikkelin taidemuseon vuoden 2022 vaihtuvat näyttelyt on julkistettu.

Tällä hetkellä taidemuseossa on esillä valokuvataidetta kaupungin kokoelmista. Näyttely kestää helmikuun 13. päivään saakka. Seuraava näyttely avataan maaliskuun alussa.

Tulevat näyttelyt taidemuseossa

Kenen luonto? 4.3.–22.5.2022
Maamme kautta aikain laajin luontoa käsittelevä valokuvahanke etsii valokuvasta uudenlaisia työkaluja kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Näyttelyssä nähdään erilaisia luontotulkintoja alan huippunimiltä sekä nousussa olevilta lupauksilta. Näyttelyn on kuratoinut taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti, TaT Juha Suonpää. Näyttelyn taiteilijoina ovat muun muassa Sanna Kannisto, Sami Karjalainen, Ritva Kovalainen, Harri Larjosto, Esko Männikkö ja Markus Varesvuo.

Jälkiä historiassa – Oman aikansa nykytaidetta 4.6.–18.9.2022
Vuonna 2022 suomalainen osuuspankkitoiminta täyttää 120 vuotta. OP-ryhmän taidesäätiö on valinnut juhlavuoden teemakseen Jälkiä historiassa – 120 vuotta yhteisöllisyyttä ja kaikki juhlavuoden taidenäyttelyt on suunniteltu heijastelemaan tätä teemaa. Juhlavuoden aikana taidesäätiö tuottaa näyttelyitä ja taide-elämyksiä Vallilan toimipisteessään, mutta tekee myös yhteistyötä taidemuseoiden ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Taidesäätiön noin 3 000 teoksen kokoelma on Suomen suurin yksityinen taidekokoelma, jonka vanhimmat teokset ajoittuvat 1800-luvun puoliväliin, mutta painopiste on suomalaisessa 1990–2000-lukujen nykytaiteessa. Mikkelin taidemuseoon tulevan näyttelyn teoksissa etenkin suomalainen luonto tarjoaa linkin menneestä nykypäivään. Suomalaisen kultakauden taiteilijat kohtaavat nykytaiteen luoden vuoropuhelua eri aikakausien teosten välille.

Hinni Huttunen 1.10.2022–22.1.2023
Kuvataiteilija Hinni Huttunen työskentelee valokuvan ja videon keinoin. Pieksämäeltä lähtöisin oleva Huttunen valmistui vuonna 2018 Tukholman Kuninkaallisesta taidekorkeakoulusta. Teoksissaan taiteilija käsittelee naiseutta, sukupuolirooleja ja stereotyyppisiä käsityksiä kauneudesta. Muotokuvat, romantiikka ja loputtoman nolouden ihanuus ovat hänen intohimonsa kohteina.

Kuvassa Markus Varesvuon teos Rodeo, 2018.