Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnettiin kahdelle hakijalle

Pianon koskettimet.

Mikkelin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 17.11. myöntää nuoren mikkeliläisen taiteilijan apurahan Tiina Härköselle ja Emma Paavilaiselle. Härköselle myönnettiin 2000 euron summa, Paavilaiselle puolestaan 1000 euroa.

Tiina Härkönen edustaa Mikkelin musiikkiopiston kasvatteja instrumenttinaan piano. Nykyään Savonia-ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi opiskelevalla Härkösellä on takanaan paljon konsertointia, laaja joukko mestarikursseille osallistumisia ja menestystä niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin pianokilpailuista.

Emma Paavilaisen valinnalla lautakunta halusi antaa arvoa myös toisenlaista reittiä kohti taiteilijuutta kulkevalle nuorelle. Paavilainen on pitkälti itseoppinut lahjakas laulaja ja lauluntekijä. Hän on monille tuttu esiintyjänimellä Emmajulia ja vastaa kappaleidensa säveltämisestä sekä sanoittamisesta itse.

Apuraha luovutetaan tulevana lauantaina 27.11. joulukauden avauksen yhteydessä Mikkelin torilla.

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnetään 17–30-vuotiaalle mikkeliläiselle nuorelle, jonka kotikunta on Mikkeli ja jolla on näyttöä taiteellisesta toiminnasta sekä hakijan taiteenalallaan osoittamasta lahjakkuudesta. Apurahan käyttötarkoitus on vapaa. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli kahdeksan kappaletta. Hakemuksissa oli kuva-, tanssi-, musiikki-, teatteri- ja valokuvataiteen sekä sisustusarkkitehtuurin nuoria lahjakkaita hakijoita.