Koululaisten itsenäisyyspäivän juhlat siirtyvät kouluille

Kulttuuripolun logo

Kaikkien mikkeliläiskoulujen yhteinen itsenäisyyspäivän tilaisuus 5. luokkalaisten ja 4. luokkalaisten osalta Mikaelissa siirtyy juhlittavaksi oppilaiden omille kouluille. Tämä tarkoittaa sitä, että koululaiset katsovat striimatun ohjelmaosuuden ja nauttivat juhlaruoan kouluilla. 5.luokkalaiset pääsevät juhlimaan itsenäisyyspäivää torstaina 2.12.2021 ja 4.luokkalaiset perjantaina 3.12.2021. Hajautettuun ratkaisuun on päädytty terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Pienimmillä kouluilla voidaan tarvittaessa juhlia vain toisena päivänä. Pienet koulut tiedottavat asiasta erikseen huoltajia.

Oppilaiden toivotaan pukeutuvan tilaisuuteen juhlallisesti järjestämispaikan muuttumisesta huolimatta. Tilaisuuden järjestäjät silti ymmärtävät, että juhlimisen siirtyminen Mikaelista kouluille voi harmittaa lapsia ja lasten vanhempia. Tavoitteena kuitenkin on, että kaikki juhliin suunnitellut elementit toteutuisivat kouluilla alkuperäisen suunnitelman aikataulun mukaisesti.

Striimattu saliohjelma Mikaelista alkaa klo 10.30 ja jatkuu noin 11.40 saakka, jonka jälkeen Mikaeliin valmisteltu juhlamenu ruokaillaan kouluilla. Ryhmille on järjestetty myös ruokailun jälkeen striimattua extraohjelmaa, johon he halutessaan osallistuvat. Joillakin kouluilla on järjestetty myös muuta omaa ohjelmaa. Striimatut ohjelmaosuudet päättyvät viimeistään klo 12.45.

Muutoksista huolimatta järjestäjät pyrkivät luomaan oppilaille ikimuistoisen itsenäisyyspäivän tapahtuman positiivisessa hengessä. Järjestäjät pahoittelevat muutoksista aiheutuvaa mielipahaa ja samalla kiittävät toimijoita kärsivällisyydestä.