Mikkeli yllätti positiivisuudellaan ja palvelukulttuurillaan – Taina Halinen saapui Kymenlaaksosta varhaiskasvatusjohtajaksi

Taina Halinen seisoo portaikossa

Kotkasta kotoisin oleva Taina Halinen aloitti elokuussa 2021 Mikkelin kaupungin uutena varhaiskasvatusjohtajana. Kysyimme, miten työ on lähtenyt käyntiin ja mitkä ovat ajankohtaisimmat asiat Mikkelin varhaiskasvatusrintamalla.

Haminan kaupungin varhaiskasvatusyksikönjohtajan tehtävästä Mikkeliin hakeutunut Halinen kuvailee työn käynnistyneen lennokkaasti.

– Olen perehtynyt uusiin tehtäviin ja ottanut vastuualuettani haltuuni syksyn aikana. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen hallinnossa työskentelee mukavaa ja avuliasta sekä asiantuntevaa porukkaa. Heitä voin kiittää hyvästä työhön opastuksesta ja pitkämielisyydestä. Olen esittänyt paljon kysymyksiä ja aina saanut neuvoja tarpeeni mukaan, Halinen kertoo.

Vastuualueet koostuvat johtajalle tyypillisesti monipuolisista kokonaisuuksista.

– Vastuualueeseeni kuuluu kunnallinen ja yksityinen varhaiskasvatus ja esiopetus Mikkelissä. Varhaiskasvatusjohtajan työ on ihmissuhdetyötä ja verkostoituminen on ollut etusijalla syksyn aikana. Työskentelen erilaisissa paikallisissa ja kansallisissa yhteistyökokoonpanoissa, Halinen kuvailee.

Syksyyn on luonnollisesti kuulunut myös talousarvion laadinta. Lisäksi työllistäviä asioita ovat olleet itäisen alueen varhaiskasvatuksen palveluverkkoratkaisut, Ristiinan uuden päiväkodin suunnittelu ja esimiesten koulutukset.

– Täällä on ympärillä mukavia ihmisiä. Vastuuta ja vapautta on sopivassa suhteessa. Kehittämismyönteisyys on ollut positiivista. Olen pyrkinyt vierailemaan kaikissa yksiköissä syksyn aikana, jotta saan kaupungin varhaiskasvatuspalvelusta kattavan kuva. Kevätpuolella tarkoituksenani on vierailla yksityisten toimijoiden luona. Yksikkökierroksen aikana kuva mikkeliläisestä osaamisesta varhaiskasvatuksessa on vahvistunut. Olen kierrokseni aikana saanut hyviä toiminnan kehittämisideoita kentältä.

Koulutukseltaan Halinen on varhaiskasvatuksen maisteri Helsingin yliopistosta. Vapaa-ajallaan pyöräilevä ja lukeva Halinen on myös kannustava vanhempi kilpatanssivalle pojalleen. Viikonloput kuluvatkin usein kisamatkoilla ympäri Suomea. Halinen on antanut Mikkelin myös yllättää itsensä.

– Mikkeli on yllättänyt positiivisuudellaan. Ihmiset täällä ovat olleet ystävällisiä, osaavia ja yhteistyöhaluisia. Palvelukulttuuri on tällä hienolla mallilla, Halinen kehuu.

Kuva: Ismo Funke