Reserviupseeriliitto juhlii ja Saimaan derby pelataan maastopaidoissa – Mikkelissä vietetään itsenäisyysviikonloppua maanpuolustushengessä

Pelipaidat.

Suomi viettää itsenäisyyspäivää maanantaina 6.12. Itsenäisyysviikonloppu starttaa toden teolla käyntiin Mikkelissä lauantaina 4. joulukuuta, kun Reserviupseeriliitto viettää 90-vuotisjuhlaansa kaupungissa. Illalla kaupunkilaiset voivat jännittää Kalevankankaalla Saimaan alueen paikalliskamppailua, kun jääkiekon liigaottelussa kohtaavat Jukurit ja SaiPa Lappeenrannasta.

Suomen Reserviupseeriliitto juhlii pyöreitä päivän aikana Sodan ja rauhan keskus Muistissa. Tilaisuudessa puhuu myös kaupunginjohtaja Timo Halonen. Tilaisuus on kutsutuille.

Kello 18.30 alkava Jukurit–SaiPa-ottelu pelataan maastokuvioisissa pelipaidoissa. Jukureilla on vaalea lumimaastokuviointi, SaiPalla vastaavasti tumma metsämaastokuviointi. Ennen ottelua esiintyy Rakuunasoittokunta ja jäällä nähdään myös lippuseremonia. Lisäksi ottelutauolla nähdään livelähetys seppeleenlaskuseremoniasta sankarihautausmaalta.

Ottelussa käytetyt erikoispelipaidat myydään kaikille avoimessa sähköisessä huutokauppapalvelussa ja pelipaitojen myyntituotot osoitetaan kokonaisuudessaan Nuorempien sukupolvien veteraaniperinne -tiedotus- ja koulutusvideon tuotantokustannuksiin. Pelipaitahuutokaupan vastuullinen järjestäjä on Suur-Savon Reserviupseeripiiri ry.

Suomen Reserviupseeriliitto on perustettu vuonna 1931 ja sillä on noin 27 000 henkilöjäsentä. Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviupseerien sotilaallisia taitoja, johtamiskykyä ja valmiuksia sekä toimia reserviupseeriyhdistysten ja niiden välisenä yhdyssiteenä.

Kuva: Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso ja SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen esittelevät maastokuvioisia erikoispelipaitoja (Mikko Kankainen / Mikkelin Jukurit)