Tartunnat kasvussa – koronanyrkki esittää kokoontumisrajoituksia Etelä-Savoon

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Koronavirustartuntojen määrä on kasvussa Etelä-Savossa. Viime viikolla alueella todettiin 68 tartuntaa. Se on tämän syksyn suurin viikkolukema, peräti 26 enemmän kuin edeltäneellä viikolla.

– Tartunnat ovat kasvaneet rajusti. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme henkilöä, joista yksi tehohoidossa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokousti tiistaina tuoreimpien koronalukujen merkeissä. Niin kutsuttu koronanyrkki tulkitsi, että Etelä-Savossa eivät vielä täyty kaikki koronaepidemian leviämisalueen kriteerit.

Koronanyrkki päätti esittää Itä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa Etelä-Savossa samansisältöisenä kuin Pohjois-Savossa 6.12. käyttöönotettu rajoitus: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926474

Essoten koronapandemian työryhmä asetti tiistaina Essoten sisäisen rajoituksen kokoontumisille koskien henkilöstöä ja luottamushenkilöitä. Lähtökohtaisesti kokoukset tulee järjestää etäyhteyksin. Välttämättömissä läsnäolokokouksissa voi olla enintään 10 osallistujaa.

– Pyrimme näin turvaamaan omaa toimintakykyämme. Suosittelemme kaikkia alueen toimijoita harkitsemaan vastaavantyyppisiä kokoontumisrajoituksia myös omassa toiminnassaan, Seppälä tähdentää.

Koronanyrkki keskusteli kokouksessaan myös ravintoloitsijoiden mahdollisuudesta ottaa koronapassi käyttöön. Itä-Suomen aluehallintovirasto otti kantaa, että alueen ravintolat voivat halutessaan ottaa passin käyttöönsä.

– Tämähän olisi erittäin toivottavaa, että ravintoloitsijat ottaisivat oma-aloitteisesti koronapassin käyttöön. Sehän lisäisi asiakasturvallisuutta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Aluehallintovirasto tarjoaa ravintoloitsijoille lisätietoa nettisivuillaan usein kysyttyä -osiossa: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#accordion-XFQUjikz9Cd3