Kaupungin virastotalo saa uuden ravintoloitsijan

Lautasia ruokalinjastolla.

Mikkelin rautatieasemalta tuttu Vaiha avaa uuden ravintolan Mikkelin kaupungin virastotalon tiloihin. Uusi ravintola, kahvila & deli palvelee helmikuusta alkaen kaikkia hyvän ruoan ystäviä ja kutsuu nauttimaan rennosta tunnelmasta kaupungin sydämeen. Samalla ravintola toimii kaupungin henkilöstöravintolana. 

Vaiha haluaa tehdä uudesta ravintolasta keskeisen ja viihtyisän kohtaamispaikan niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

– Haluamme olla kaikkien kaupunkilaisten ravintola, ja pikkutorille suunnitellaan myös ennen näkemättömiä tapahtumia yhdessä muiden paikallisten pienyrittäjien kanssa, kertoo Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen.  

Uusi ravintola on olohuone, jonne voi tulla viihtymään ja nauttimaan tarjoilusta aamusta alkaen.

– Tarjoamme ravintolassa itse valmistettua rehellisen maukasta ruokaa puhtaista ja tuoreista raaka-aineista. Suosimme paikallisten pientuottajien tuotteita. Tarjolla on päivittäin vaihtuvia tuoreita salaatteja, keittolounas sekä kaksi lämmintä pääruokavaihtoehtoa. Valikoimamme koostuu Vaihan artesaanileipomotuotteista ja paikallisten leipomojen leivonnaisista, ruokaisista leivistä sekä salaattiannoksista. Perinteisen suomalaisen kahvin lisäksi haluamme tarjota erikoiskahveja sekä kattavan valikoiman erilaisia teemakuja, Kaijanen toteaa. 

Uusia tuulia vankalla ravintolaosaamisella

Vaihan ravintolat – Vaiha Asema ja Vaiha Savo – tunnetaan Mikkelissä suosittuina lounaspaikkoina. Yrityksellä on vahvat näytöt ravintola- ja pitopalveluiden tuottamisesta, ja viisivuotisen toimintansa aikana Vaiha Oy on kasvanut tasaisesti. Vaikka yrityksen vuosi 2020 oli haasteellinen, sen toiminta on ollut vakaata. Liikevaihto kasvoi 20 prosenttia vuonna 2020 ja meneillään oleva tilikausi tulee olemaan positiivinen.

Toiminnan laajentuminen vahvistaa Vaihan kilpailukykyä entisestään.

– Meillä on valmis osaaminen ja vankka kokemus kahdesta Mikkelin suosituimmista lounasravintoloista, joissa olemme saaneet kiitosta monipuolisesta ja maukkaasta lounas- ja à la carte -tarjoilusta sekä kahvilapalveluista. Uuden ravintolan myötä voimme myös työllistää lisää paikallisia ravintola-alan osaajia, kertoo Teemu Kaijanen.

Mikkelin kaupungilla oli avoin tarjouskilpailu virastotalon ravintolasta ja Vaiha valittiin parhaalla idealla ja hakemuksella. Kaupunki on tyytyväinen saadessaan paikallisen toimijan pyörittämään ravintolaa.

– On hienoa, että paikallinen yrittäjä on innokas kehittämään ravintolatoimintaa ja tarjoamaan monipuolisena toimijana palveluja niin kaupungin henkilöstölle, paikallisille kuin matkailijoillekin. Odotamme Vaihan kanssa menestyksekästä yhteistyötä, kertoo Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikainen.

Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut keskittyy jatkossa palvelemaan asiakkaitaan erityisesti kaupungin omilla toimialoilla kouluilla, päiväkodeilla ja muissa julkisissa toimipaikoissa.