Jälleen paljon uusia koronatartuntoja

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 431 koronavirustartuntaa. Useiden kymmenien tartuntojen päivävauhdille ei vielä näy laskua. 

– Tartuntoja saaneiden kontaktien määrät olivat kyllä vähentyneet aiemmista viikoista ja jäljitys vielä toimii, mikä on hyvä asia ja hillitsee epidemian laajenemista, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä arvioi.

Alueen korkea rokotuskattavuus kantaa nyt hedelmää, sillä sairaalahoidossa on viime viikkojen aikana ollut vain korkeintaan kolme koronatautia sairastavaa kerrallaan.

– Nyt alkanut viikko on siinä mielessä erilainen, että viime viikko oli vielä lomaviikko. Altistuneiden määrä viime viikolla oli toista tuhatta, joten jatkotartuntoja voi vielä tulla reilusti, Seppälä ennakoi.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut Essoten alueella jo yli 46 prosenttia koko alueen väestöstä. Kolmansien annosten rokotustahti on alueen väestömäärään suhteutettuna valtakunnan kärkivauhtia. Rokote antaa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan.

– Viime viikolla jaoimme lähes seitsemän tuhatta kolmosrokoteannosta, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Mikkelissä rokotuksia jatketaan kolmella rokotuspisteellä, keskussairaalan lisäksi myös Omatorilla ja kauppakeskus Akselissa.

Lisätietoja rokotuksista Essoten nettisivuilla.