Mikkelin kaupunki ja NCC allekirjoittivat sopimuksen eteläisen aluekoulun rakentamisesta

Havainnekuva Urpolasta.

Noin 11 000 m2:n kokoiseen uuteen yhtenäiskouluun rakennetaan muuntojoustavat tilat 850 oppilaalle.

– Odotamme innolla uuden koulun rakentamista Mikkeliin. Tästä tulee hieno hanke, jossa yhdistyvät NCC:n vahva koulurakentamisen osaaminen ja alueen paikallinen ammattiosaaminen, sanoo NCC:n aluejohtaja Tommi Tiihonen.  

Rakennuksesta tulee puu- ja betonirakentamisen parhaita puolia hyödyntävä hybridirakennus. Puinen aula katsomoportaineen on rakennuksen sydän. Puuta käytetään myös pintarakenteissa ja julkisivussa sekä rakennuksen muissa keskeisissä sisätiloissa.

– Koska rakennuksessa käytetään paljon sekä puuta että betonia, kiinnitämme erityistä huomiota materiaalien sääsuojaukseen ja kosteudenhallintaan, Tommi Tiihonen kertoo.

– Rakentaminen ja nostokurjet viestivät aina kaupungin elinvoimaisuudesta ja laajemmasta uskosta parempaan huomiseen. Erityisesti näin, kun urakkasopimuksen allekirjoitus konkretisoi koulurakentamisen vilkkaan valtatien vieressä. NCC:n tarjous oli pitkän kilpailutusprosessin jälkeen hinta-laatusuhteeltaan voittava. Uskomme kokeneeseen rakentajaan ja lopputulokseen on iso, kertoo Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Työt tontilla käynnistyvät Urpolassa loppukeväällä 2022 ja uutta koulua päästään sisustamaan vuoden 2023 lopulla.

Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy