Voi ei! Vaalipäivänä eristyksessä tai karanteenissa – Näin onnistuu äänestäminen

Yskivä nainen.

Aluevaalien vaalipäivä eli sunnuntai 23.1. valkenee, etkä ole äänestänyt ennakkoon. Mieli tekee uurnille, mutta olet koronan vuoksi eristyksessä tai lääkärin määräämässä karanteenissa. Äänestäminen on vaalipäivänä edelleen mahdollista ulkotiloissa tietyin ehdoin.

Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, äänestä äänestyspaikan ohjeiden mukaan. Näissä tapauksissa äänestyksen tulee tapahtua ilman kontaktia muihin ihmisiin ja käyttämällä kasvomaskia koko ajan.

Älä tule sisälle vaalihuoneistoon, vaan ota yhteyttä vaaliviranomaisiin mahdollisuudesta äänestää ulkona ja seuraa annettuja ohjeita. Vaalilautakunnan yhteystieto on vaalihuoneiston ulkopuolella olevassa Tervetuloa äänestämään -julisteessa. Saavuttuasi ilman kontakteja vaalihuoneiston ulkopuolelle voit soittaa julisteessa olevaan numeroon.

Lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä oleva kuitenkaan ei saa poistua kotoaan äänestyspaikalle, jos se ei voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin. Jos oireilet voimakkaasti, pidäthän huolta omasta ja toisten terveydestä pysymällä kotona.

Ääniä otetaan vastaan vaalihuoneiston ulkopuolella ensisijaisesti kello 10–12 ja 17–19.