Aluevaalien ennakkoäänestys on loppunut – Etelä-Savossa maan korkein äänestysaktiivisuus

Äänestyskopissa äänestyslappu ja kyniä.

Aluevaalien ennakkoäänestys loppui tiistaina 18.1. Etelä-Savossa yllettiin maan korkeimpaan äänestysaktiivisuuteen, kun 31 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ennakkoon. Toiseksi paras alue oli Etelä-Pohjanmaa. Koko maan äänestysaktiivisuus kipusi 26,4 prosenttiin.

Etelä-Savossa aktiivisuus oli ennakkoäänestyksessä oli hyvä, mutta Mikkelissä äänestäjien määrä jäi alueen muita kuntia selvästi huonommaksi, 28 prosenttia. Vain Pertunmaalla äänestettiin ennakkoon laiskemmin, 26,6 prosenttia.

Innokkaimpia ennakkoon äänestäjiä oli itäisessä Savossa. Savonlinnan aktiivisuus nousi 34,2 prosenttiin. Alueen ykkönen oli Enonkoski peräti 41,4 prosentillaan.

Vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. Tällöin voi äänestää vain oman alueensa äänestyspaikassa.