Farmari 2022 -maatalousnäyttely Mikkelissä avaa ruoantuotannon vastuullisuutta

Maatalouskone pellolla.

Farmari 2022 -maatalousnäyttely järjestetään tulevana kesänä 30.6.–2.7. Mikkelin Kalevankankaalla. Monipuolinen yli 13 hehtaarin näyttelyalue sisältää muun muassa laajan kotieläinkentän eläimineen ja tapahtumakehineen, kaksi monipuolista konekenttää sekä mielenkiintoisen metsäosaston. Muilla sisä- ja ulko-osastoilla esitellään energiaratkaisuja, maaseutuyrittäjyyttä, lähiruokaa, kädentaitoja ja harrastamista. 

– Vastuullisena toimijana päädyimme vuoden 2020 koronatilanteesta johtuen siirtämään Farmaria kahdella vuodella eteenpäin kesään 2022. Kävijät, näytteilleasettajat ja pääyhteistyökumppanit ovat jaksaneet sitkeästi odottaa tapahtumaa, kiitos siitä heille. Nyt kuitenkin meillä on ilo ilmoittaa, että näyttelyä valmistellaan tulevalle kesälle täydellä vauhdilla, kertoo näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola.

Suomen laajin maatalousnäyttely esittelee suomalaista ruoantuotantoketjua pellolta pöytään, unohtamatta parhaimman kesälomakauden elämyksiä. Farmari on kohtaamis- ja keskustelupaikka maa- ja metsätalouden ammattilaisille, päättäjille ja kuluttajille. Jokainen näyttelykävijä löytää alueelta varmasti kiinnostavaa katsottavaa ja koettavaa. Tarjolla on ammattiasiaa, uutuuksia ja asiantuntijakohtaamisia, mutta myös viihtymistä kevyemmän ohjelman, eläinten ja kotimaisen ruoan seurassa. Pääteemana on vastuullisuus ja Farmarissa esitelläänkin erityisesti kotimaista vastuullisesti toimivaa ruoantuotantoketjua.

– Farmari tarjoaa sloganinsa mukaisesti asiaa ja elämyksiä. Haluamme tapahtumana olla myös vahvasti ajassa ja tuomassa ajankohtaisiin teemoihin luotettavaa tietoa niin ammattilaisille kuin kuluttajillekin. Siksi tässä hetkessä kotimaisen maa- sekä metsätalouden vastuullisuuden esille nostaminen oli meille itsestäänselvä valinta tapahtuman pääteemaksi, Mutka-Paintola kertoo.
 
Farmari 2022 kokoaa yhteistyökumppaneiden kanssa kesänäyttelyyn sopivan ohjelman ajankohtaisista aiheista. Pääyhteistyökumppaneina näyttelyssä ovat Mikkelin kaupungin lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, LähiTapiola Oy, Metsä Group, Valio Oy ja Viestimedia Oy / Maaseudun Tulevaisuus. Tapahtuman suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja: farmari.net

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. 

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia