Koronatartunnat jatkavat kasvuaan – Essote lisää koronaneuvontaa nettisivuillaan

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Essoten alueella on tällä viikolla todettu neljän päivän aikana 410 koronavirustartuntaa. Päiväkohtainen keskiarvo on yli sadan, joten määrät kasvavat taas jyrkemmin. Koronatesteihin pääsee edelleen hyvin ja testiin kannattaa hakeutua pienistäkin oireista.

Essoten alueella on voimassa valtakunnallista linjaa tiukemmat suositukset testeihin hakeutumiselle rokotetaustasta riippumatta, sekä kasvomaskien käyttösuositus sisätiloissa ja kontaktien välttämisen suositus.

Positiivisen tuloksen saaneisiin on oltu edelleen yhteydessä ja eristyspäätökset on saatu tehtyä.

– Suosituksia puntaroidaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä ensi viikolla, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronaa sairastavien määrä on tämän viikon aikana vaihdellut 5–10 henkilön välillä.

Koronaneuvontaa lisätään

Essoten nettisivuille on avattu uusi koronaan liittyvien usein kysyttyjen kysymysten lista.

Myös Essoten nettisivujen chat-palveluun lisätään koronaneuvontaa maanantaista 24.1. alkaen. Maanantaista perjantaihin chatin kautta voi tavoittaa korona-asioissa neuvovan asiakaspalvelijan kello 8–15. Muina aikoina chatin virtuaalinen asiakaspalvelija Essi auttaa löytämään linkit oikean tiedon äärelle. 

Tulevat koronarokotukset ilman ajanvarausta aikuisille keskussairaalalla
Ma, ke, to, pe klo 8.00–15.00
Tiistaisin klo 8.00–18.00
Sunnuntaisin klo 9.00–15.00