Etelä-Savon aluevaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran maaliskuussa

Sairaalan julkisivu.

Suomen historian ensimmäiset aluevaalit on käyty. Etelä-Savon asukkaiden suorilla vaaleilla valitsemat 59 aluevaltuutettua päättävät jatkossa eteläsavolaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä. Aluevaltuuston ensimmäinen kokous järjestetään etäkokouksena.

Etelä-Savon hyvinvointialueen uusi 59-jäseninen aluevaltuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa 1.3. etäkokouksena.

Ensimmäisessä kokouksessaan aluevaltuutetut valitsevat keskuudestaan puheenjohtajiston, aluehallituksen ja tarkastuslautakunnan.

Valtuutetut päättävät myös muun muassa hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta. Lisäksi kokouksessa nimetään vt. hyvinvointialuejohtaja, joka hoitaa tehtävää, kunnes varsinainen hyvinvointialuejohtaja on valittu ja ottanut viran vastaan.

Kokouspaikasta jatkossa ei ole vielä tietoa

Myös fyysisestä kokouspaikasta on jatkoa varten käyty keskustelua. Päätöstä siitä, missä aluevaltuusto kokoustaa jatkossa, ei ole tehty. Hyvinvointialueen muutosjohtaja Sami Sipilä kertoo, että kokouksia saatetaan järjestää eri puolilla maakuntaa mutta että etäkokouksiakin hyödynnetään jatkossa. Essoten valtuusto on kokoontunut Mikkelin keskussairaalalla.

Aluevaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia

Aivan kuten kaupungin- ja kunnanvaltuustojenkin kokouksia, voi aluevaltuuston kokouksia seurata kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Etelä-Savon hyvinvointialue julkaisee seurantalinkin yleisölle verkkosivuillaan osoitteessa etela-savo.fi