Vaaleja riittää! Äänestämään pääsee taas kahtena seuraavana vuonna

Äänestyslappu ja kyniä äänestyskopissa.

Kesäkuussa 2021 äänestettiin kuntavaaleissa ja nyt on vasta päästy henkäisemään aluevaalien jälkeen. Vaaleja on taas näköpiirissä lähitulevaisuudessa, joten äänestyskynät on syytä taas terottaa, kun demokratia jatkaa kiertokulkuaan.

Suomen vaalikalenterissa riittää vilinää, sillä eduskuntavaalien aika on jälleen vuoden päästä keväällä. Kansanedustajia Arkadianmäelle äänestetään huhtikuun alussa 2023. Tammikuussa 2024 on vuorossa presidentinvaali ja saman vuoden kesäkuussa on aika äänestää europarlamenttivaaleissa.

Myös vuonna 2025 on taas vaalien aika, sillä silloin nyt alkuvuonna 2022 valitut aluevaltuustot ovat jo lopettelemassa kauttaan. Aluevaalit käydään yhdessä kuntavaalien kanssa huhtikuussa 2025.

Tulevista vuosista ainoastaan 2026 sujuu ilman säännönmukaisia vaaleja, kunnes 2027 on taas eduskuntavaalien aika.