Häiriötilanteiden johtoryhmän päätökset 26.1.2022

Kaupungintalon etuovi.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 26.1.2022. Kokouksessa käytiin läpi voimassa olevat koronarajoitukset ja -ohjeistukset.

Vahva etätyösuositus henkilöstölle jatkuu

Kaupunki vahvasti suosittelee henkilöstölleen etätyötä viisi päivää viikossa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositusta jatkettiin 28.2.2022 saakka.

Sisäliikuntapaikat: Uimahallit, kuntosalit, liikuntasalit ja jäähallit

Kaupunki jatkoi sisäliikuntapaikkojensa sulkua. Kaupungin liikuntasalit ja jäähallit ovat suljettu aikuisten harrastustoiminnalta. Tiloja voivat käyttää vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvat lapset ja nuoret. Lisäksi tiloja voivat käyttää koululaisryhmät, varhaiskasvatusryhmät, lakisääteisten palvelujen kuntoutusryhmät ja ammattimaisesti urheilevat aikuiset ilman henkilörajoituksia.

Uimahallit ja kuntosalit ovat avoinna asiakkaille. Asiakasmäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden vuoksi eikä tiloissa järjestetä aikuisten ryhmäliikuntaa. Päätökset ovat voimassa 6.2.2022 asti.

Ulkoliikuntapaikat: Jääkentät, kaukalot, ulkokuntosalit ja hiihtoladut

Ulkoliikuntapaikoissa ei henkilörajoituksia. Pukukopit eivät kuitenkaan ole käytössä. Kaupunki muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla. Päätös on voimassa 6.2.2022 asti.

Lasten ja nuorten turnausmuotoiset liikuntatapahtumat ja kilpailut

Mikkelin kaupunki suosittelee yhteistyössä Essoten kanssa, että lasten ja nuorten liikuntatapahtumat ja turnaukset sekä muut tämänkaltaiset tapahtumat perutaan tai siirretään, mikäli osanottajia tulee alueen ulkopuolelta. Suositus on voimassa 6.2.2022 asti.

Kirjastot ja museot

Asiakkaita pyydetään noudattamaan suosituksia, väljyyttä ja käyttämään kasvomaskia. Kirjastoissa ei järjestetä tapahtumia tai ohjattua toimintaa. Mirja-kirja-auto liikennöintitauko pidettiin 6.2.2022 saakka.

Kansalaisopisto ja Otavia

Vapaan sivistystyön koulutus ja aikuisten perusopetus käynnistyivät, terveysturvallisesti järjestettynä, lähiopetuksena 17.1.2022. Tämä ei kuitenkaan koska aikuisten ryhmäliikuntaa, tanssia, kuorolaulua eikä karaokea, joiden aloitus siirtyy 6.2.2022 jälkeiseen aikaan.

Kasvomaskisuositus ja kontaktit

Kaupunki suosittelee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia sisätiloissa ja tilanteissa, joissa ei voi pitää riittävää etäisyyttä ihmisiin. Aikuisten väliset kontaktit on syytä pitää mahdollisimman vähäisinä.

Koulut ja varhaiskasvatus

Koulujen ja päiväkotien toimintaa ei tällä hetkellä rajoiteta. Perustoiminnot voi toteuttaa terveysturvallisesti ohjeistusten mukaisesti. Oireiset lapset on jätettävä kotiin sairastamaan ja toipumaan.

Päätöskokoukset

Kaupunki järjestää toimielintensä kokoukset etänä toistaiseksi.