Koronatartuntojen määrä ja sairaalahoidon tarve kasvussa Essoten alueella

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella koronatartuntojen määrä ei ole lähtenyt toivottuun laskuun. Viime viikolla kirjattiin jälleen uusi ennätysmäärä: 864 koronavirustartuntaa. Kasvunopeus on hidastunut, mutta tartuntojen määrät kasvoivat.

–Sairaalahoidon tarvekin on kasvanut selvästi, tänään aamulla osastoilla oli 13 koronapotilasta. Kuolemantapauksiakin on valitettavasti tapahtunut viime viikolla, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kiireettömässä hoidossa on edelleen merkittäviä poikkeuksia ja aikojen peruutuksia.

– Henkilöstön sairastumiset ja koronan hoidon myötä valitettavasti iso osa kiireettömästä hoidostamme on poikkeustilanteessa. Tilanteen normaaliksi saattamiseen ja hoitojonojen purkamiseenkin tulee menemään useita kuukausia, kertoo Seppälä.

Vierailut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ovat edelleen mahdollisia, mutta niitä kannattaa välttää.

– Toivomme asiakkailtamme harkintaa sen suhteen, että onko vierailu läheisen luona aivan välttämätön. Mikäli omaista on tarve käydä katsomassa, tulee olla asianmukaisesti suojautunut, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona vierailut mahdollistetaan aina.