Kesätyöseteli tehostaa kesätyöhön pääsyä – Mikkelin kaupunki tarjoaa työnantajalle 400 euron arvoisen kesätyösetelin

Kesäkahvilan hinnasto.

Mikkelin kaupungin kesätyöseteli tehostaa taas alaikäisiä nuoria saamaan kesätöitä mikkeliläisiltä työnantajilta. Vuonna 2022 Mikkelin kaupunki maksaa 400 euroa mikkeliläiselle työnantajalle, joka palkkaa vuonna 2005–2007 syntyneen mikkeliläisen nuoren kesätöihin kesätyösetelillä 1.5.–31.8.2022 välisenä aikana. Nuoren tulee olla täyttänyt työn alkaessa 15 vuotta.

Kesätyöseteleitä on jaossa rajoitettu määrä, enintään 250 kappaletta. Setelin tarkoituksena on helpottaa nuorten työllistymistä paikallisiin yrityksiin, yhdistyksiin, järjestöihin ja säätiöihin. Kesätyösetelin hakuaika on käynnissä ja kestää 31.5.2022 asti.

Nuori hakee kesätyöseteliä, jonka kaupunki maksaa työnantajalle

Kun nuori on sopinut itselleen kesätyöpaikan mikkeliläisestä yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä tai säätiöstä, hän voi hakea 400 euron arvoista kesätyöseteliä. Kesätyösetelituki maksetaan nuoren työllistäneelle työnantajalle. Kesätyöseteliä hakevalla nuorella tulee olla työnantajan allekirjoittama todistus sovitusta kesätyöpaikasta. Kesätyösetelihakemuksen voi tulostaa ja täyttää Mikkelin kaupungin sivuilta (klikkaa linkkiä).

Seteleitä annetaan maksimissaan yksi kappale nuorta kohden ja viisi kappaletta työnantajaa (y-tunnusta) kohden ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Tuki maksetaan yritykselle työsuhteen päätyttyä, kun työnantaja ilmoittaa sähköpostitse työsuhteen toteutuneen.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia