Kulttuurin unelmavuosi haastaa kaikki lukumaratonille maaliskuussa

Kirjan sivuja levitettynä taivasta vasten.

Riittääkö lukukunto? Ota haaste vastaan ja tule mukaan lukumaratoniin! Nyt luetaan ja täysillä perjantaista 11.3. kello 12 alkaen aina lauantaihin 12.3. kello 12 saakka.

Mitä? Luetaan Mikkelin torilla kahvila Toripulussa yksi lukija kerrallaan, yhteensä 24 tuntia. Maratonin teemana on sadut ja tarinat. Luettavaksi tulee kaikkien tuntemia ja rakastamia satuja, tunnettuja ja vähemmän tunnettuja tarinoita sekä yöaikaan ainoastaan aikuisille sopivia kertomuksia. Luettava materiaali odottaa valmiina, joten maratoonarilta ei vaadita muuta kuin paikan päälle saapumista.

Miksi? No, miksi ei? Kun luetaan, niin luetaan sitten täysillä ja pitkään. Maailmanennätystä emme (vielä) ole rikkomassa, mutta vähintäänkin Savon ennätys tästä syntyy! Lukeminen on tärkeä taito, jota haluamme vaalia ja jonka tärkeyttä tuoda esiin yhdessä lukemalla. Ääneen lukeminen mahdollistaa tarinoiden kokemisen myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta itse pysty lukemaan.

Kenelle? Mukaan voi lähteä kuka vain varaamalla itselleen lukutunnin. Tunnin voi käyttää kokonaan itse tai jakaa oman porukan kesken. Lukijoiden määrällä ei ole väliä mutta koko tunti tulee kuitenkin käyttää. Lukemista on myös mahdollista tulla vain kuuntelemaan paikan päälle. Tapahtuma striimataan ja Toripulu palvelee asiakkaita koko 24 tunnin ajan. Kulttuurin unelmavuosi pitää huolen maratoonareiden kisakunnosta ja tarjoaa virvokkeita lukijoille!

Lukumaratonin järjestää Kulttuurin unelmavuosi yhdessä Mikkelin seutukirjaston ja Kahvila Toripulun kanssa. Lisätietoja unelmavuoden nettisivuilla.

Ilmoittaudu mukaan 20.2. mennessä! Laita sähköpostia osoitteeseen tiina-riikka.turunen@sivistys.mikkeli.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita seuraavat asiat:

– lukijataho (yhdistys, yritys, joukkue, oma porukka jne.)

– lukijoiden määrä (voi tarkentaa myöhemmin)

– yhteyshenkilö

– puhelinnumero

– sähköposti

– halutun lukutunnin ajankohta (voit varata myös useamman kuin yhden tunnin)

Tervetuloa mukaan! Haastetta saa jakaa eteenpäin. Nähdään Mikkelin torilla!