Teemaopastuksia Sodan ja rauhan keskus Muistissa

Ilmakuva Mikkelistä, kuvassa muun muassa päämajatalo ja tuomiokirkko.

Sodan ja rauhan keskus Muisti aloittaa teemalliset näyttelyopastukset. Opastuksia pidetään kerran viikossa torstaisin kello 13. Noin puoli tuntia kestävän opastuksen aikana sukelletaan yhteen näyttelykohteeseen kerrallaan. Ensimmäinen teemaopastus on 17.2. ja siinä tutustutaan sodan johtamiseen Päämajamuseossa.

Opastukselle otetaan 20 henkilöä. Opastuksille vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, varaa siis paikkasi joko puhelimitse 050 475 3975 tai sähköpostilla info@muisti.org.

Opastukselle pääsee normaalin pääsymaksun hinnalla. Muistissa käy myös Museokortti.

Tulevat opastukset

Päämajamuseo 17.2.2022 klo 13.00
Miksi Suomen armeijan päämaja sijoittui sodan aikana Mikkeliin ja mitä kaikkea siellä tehtiin? Keitä olivat Päämajan keskeiset henkilöt?

Koti 24.2.2022 klo 13.00
Mistä asioista kenttäpostissa kirjoitettiin eniten? Mitä kodista jäi jäljelle, kun sen joutui nopeasti jättämään? Mitä ja miten valokuvat kertovat naisten ja lasten sota-arjesta?

Rauha 3.3.2022 klo 13.00
Miten sodan kokemukset muuttuvat muistoiksi ja muistamiskulttuureiksi eri maissa? Mitä on rauha ja mitä voimme sen puolesta tehdä?

Valta 10.3.2022 klo 13.00
Säännöstely, sensuuri ja sotapropaganda. Miten päättäjät pyrkivät kontrolloimaan kansalaisia poikkeusaikoina?

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, joka kertoo sodan vaikutuksista ihmisiin ja yhteiskuntaan. Viimeisintä teknologiaa käyttävät näyttelyt vievät sinut sodan kokemuksiin. Muistin toiminta perustuu humanistisissa ja yhteiskuntatieteissä tehtyyn kotimaiseen ja kansainväliseen sodan tutkimukseen.

Kuva: Jonne Vaahtera