Huhtikuusta alkaen Mikkelissä voi opiskella erä- ja luonto-oppaaksi

Mies kävelee metsässä, taustalla aurinko.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu käynnistää huhtikuussa Mikkelissä Salosaaren toimipisteessään erä- ja luonto-oppaan koulutuksen. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina.

– Kyseessä on luontoalan ammattitutkinto, jossa Esedulla alkoi jo viime syksynä luonnontuoteneuvojan opinnot. Nyt aloitamme tänä keväänä erä- ja luonto-oppaan opinnot. Kyseessä on aivan uusi koulutus Esedulla, kertoo Niina Liukkonen, joka on yksi tutkinnon opettajista.

Opintojen sisällöt painottuvat luontoympäristössä toimimiseen, liikkumiseen ja opastamiseen sekä erilaisten luontopalvelujen järjestämiseen. Lisäksi luonnon tuotteistamiseen ja yrittäjyys luontopalveluissa ovat tärkeinä painopistealueita.

Opinnot sisältävät lähi- ja verkko-opetusta. Käytännön harjoitukset ja tutkinnon osien näytöt tehdään aidoissa työelämän tilanteissa ja -paikoissa. Opinnot voi hyvin suorittaa myös työn ohella.

Koulutus sopii esimerkiksi alan vaihtajille, yrittäjille, jotka haluavat lisäosaamista sekä henkilöille, joita luonnossa liikkuminen ja luonnon tuntemus kiinnostaa.

– Luontoalan osaajista muun muassa luonto-ohjelmapalveluihin on tarvetta alueella luontomatkailun suosion yhä kasvaessa. Tavoitteenamme on saada vauhtia Mikkelin alueen matkailuun luontomatkailun kautta, Liukkonen kertoo.

Luontoalan ammattitutkinto on Esedulla jatkuvassa haussa. Opinnot alkavat huhtikuussa 2022.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia