Kulttuurikannustin myönnettiin kaupunkipakopelille

Lapsia värikkään seinän edustalla.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myönsi kokouksessaan 23.2. vuoden 2022 Kulttuurikannustimen kaupunkipakopelille. Kannustimen summaksi vahvistettiin 3400 euroa. Idean taustalla ja samalla kaupunkipakopelin toteuttajina ovat pelillisiin menetelmiin erikoistunut muotoilija Heidi Huovinen sekä pelillisiin menetelmiin erikoistunut yhteisöpedagogi Katariina Kovanen.

Suunnitelman mukaan Mikkelissä tullaan näkemään kaupunkipakopeli, joka laittaa ihmiset liikkumaan Mikkelin keskustan lähialueella, tutustumaan "ei niin tunnettuihin kohteisiin", katsomaan kaupunkia erilaisesta vinkkelistä ja syynäämään kaupungin pieniä yksityiskohtia koodien toivossa. Pakopeli perustuu kuvitteelliseen tarinaan ja sen kesto on noin yhdestä kahteen tuntiin. Peli tekee tunnetuksi muun muassa Mikkelin julkista taidetta ja kulttuurimaisemia. Pelissä etsitään koodeja, joita löytyy vihjeiden avulla Mikkelin arkkitehtuurista, taiteesta ja muista kulttuurikohteista.

Kevään aikana peli käsikirjoitetaan ja valmistetaan, järjestetään testipelejä joiden pohjalta tehdään mahdollisia muutoksia ja toukokuussa peli olisi kaikkien käytettävissä. Tarkemmista ajankohdista ja käytännöistä tiedotetaan myöhemmin.

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden Kulttuurikannustinta on myönnetty vuodesta 2010 alkaen. Kannustimella haetaan rohkeita, tuoreita, kekseliäitä ideoita, jotka tavalla tai toisella kytkeytyvät myös Mikkelin kaupungin strategiaan. Tämän vuoden hakuun tuli 11 hakemusta, joiden joukossa oli useita toteuttamiskelpoisia, mahtavia ideoita. Kulttuurikannustimen saajan päättää hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta, joka vahvistaa vuosittain myös myönnettävän summan.

Vuosien varrella Kulttuurikannustin on myönnetty muun muassa Illumio-valotapahtumalle, kulttuuriperintöä korostaneelle Sirpikkäät-juhlalle, Otavan vanhan koulutilan alueella olleelle Kulttuurinavetta-tapahtumasarjalle, Pala maata ja taivasta – kukkia ja taidetta avoimet puutarhat -tapahtumalle ja Hacklab Mikkelille.