Mikkeli juhlii synttäreitään 7.3. – Päivän teemana kulttuuri ja museot

Mikkelin synttäreiden mainosbanneri

Mikkelin kaupunki täyttää maanantaina 7. maaliskuuta 184 vuotta. Kaupunki juhlistaa synttäripäiväänsä verkossa julkaistavalla ohjelmalla.

Tänä vuonna juhlapäivän huomio kiinnittyy erityisesti kulttuuriin ja museoihin. Mikkelissä vietetään Kulttuurin unelmavuotta ja kaupunki oli ehdokkaana Vuoden museokaupungiksi. Lisäksi kevään 2022 aikana Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo kisaavat valtakunnallisesta Vuoden museo -tittelistä. Mukana synttäripäivän ohjelmassa on myös ripaus paikallishistoriaa sekä Mikkelin uuden markkinointihahmon ensimmäinen video.

Musiikkia, historiaa ja sanataidetta

Synttäripäivä alkaa aamulla kello 9 kaupunginorkesterin konserttitaltioinnilla, joka kestää noin 15 minuuttia. Kello 10 julkaistavan kaupunginjohtaja Timo Halosen synttäritervehdyksen jälkeen julkistetaan Arkienkeli Miksun synttärivideo kello 11. Samalla alkaa some-kilpailu, jossa kaupunkilaiset ideoivat Arkienkeli Miksun kaupungille annettavan synttäripaketin sisältöä.

Synttäripäivän ohjelma jatkuu kello 13 Viestikeskus Lokin, Kivisakastin sekä Sodan ja rauhan keskus Muistin videoilla. Kello 14 julkaistavassa videossa Mikkelin Oppaiden Helena Partanen vastaa mikkeliläisten historiakysymyksiin.

Synttäriohjelman päättää kello 15 Esko Korpelaisen sanataide-esitys nimeltään Jatkumo.  Jatkumo on Esko Korpelaisen kirjoittama spoken word -teos, josta Mikkelin kaupungin syntymäpäivillä saadaan kokea uusi versio videon muodossa. Jatkumossa Korpelainen sukeltaa oman kotikaupunkinsa pinnan alle tutkien omaa ja kokemaansa mikkeliläisyyttä sekä tuo eteemme myös kuvia tulevaisuuden Mikkelistä.  Jatkumo esitettiin ensi kertaa Mikkelin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2021 ja on osa Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen tuotantoa. Jatkumon kaupungin syntymäpäiville tuottaa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanke.

Mikkelin kaupunki perustettiin 7.3. vuonna 1838. Viime vuosina syntymäpäivä on vakiintunut eri teemojen alle kootuksi juhlalliseksi päiväksi, jossa on tarjolla matalan kynnyksen ohjelmaa kaupunkilaisille. Koronaepidemiasta johtuen vuoden 2022 ohjelma on kuitenkin viime vuoden tavoin ainoastaan verkossa. 

Tutustu synttäriohjelmaan: www.mikkeli.fi/184v
Arkienkeli Miksun sivut avautuvat 7.3.2022 osoitteessa www.mikkelinmiksu.fi