Essoten alueella saa uutta koronarokotetta

Rokote.

Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä aloitetaan maanantaina 7.3. rokottamaan uudella Nuvaxovid-koronarokotteella. Novavax-lääkeyhtiön kehittämää uutta Nuvaxovid-koronarokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille.

– Perinteisemmällä menetelmällä valmistettu Nuvaxovid on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät ole halunneet ottaa mRNA-rokotetta tai ensimmäisestä mRNA-rokotteesta on tullut allerginen reaktio ja rokotussarja on jäänyt vaillinaiseksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Nuvaxovid-koronarokotukseen ajanvarauksella

Hävikin välttämiseksi Nuvaxovid-koronarokotetta annetaan vain Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä joka viikko maanantaisin ja tiistaisin ajanvarauksella. Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotusväli on 6–12 viikkoa.

– Sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka sinulla olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan, Hans Gärdström sanoo.