Etelä-Savosta lahjoitettiin ambulanssi Ukrainaan

Ambulanssi.

Etelä-Savon pelastus- ja terveysviranomaiset ovat lahjoittaneet Ukrainaan ambulanssin varusteineen. Lahjoituksella halutaan auttaa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa.

Etelä-Savon pelastuslaitos antoi ambulanssin ja sairaanhoitopiirit Essote ja Sosteri puolestaan ambulanssissa olevat lääkintä- ja hoitotarvikkeet sekä muut varusteet.

– Ambulanssin toimittaminen Ukrainaan on meille soveltuva ja konkreettinen tapa auttaa Ukrainassa olevia pelastus- ja terveysviranomaisia sekä sodan keskellä olevia ukrainalaisia, toteaa Etelä-Savon pelastuslaitoksen johtaja Seppo Lokka.

– Sisäministeriö vastaa ambulanssin toimittamisesta perille Ukrainaan. Toivomme tietysti, että se saataisiin mahdollisimman nopeasti avuntarvitsijoille, kertoo lahjoitusidean isä, Essoten ensihoidon ja päivystyksen ylilääkäri Janne Kuusela.

Kuva: Palomestari Eero Aho ja ambulanssi varusteineen.